Ακόμη και με χωριστούς καλλιτεχνικούς δρόμους, η ανεπανάληπτη πεντάδα των One Direction συνεχίζει να επιτυγχάνει ιστορικά επιτεύγματα.

Παρόλο που έχουν προχωρήσει σε αναστολή της δράσης τους από το Δεκέμβριο του 2015, οι One Direction εξακολουθούν να καταρρίπτουν ρεκόρ. Με την αρχική του σύνθεση (Zayn Malik, Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan και Louis Tomlinson), το δημοφιλές boy band παραμένει ένα πρωτοφανές μουσικό φαινόμενο.

Τα συγκροτήματα πάντα δυσκολεύονταν να βρουν τα βήματά τους μετά την αποχώρηση κάποιου από τα ιδρυτικά μέλη. Το παρατηρήσαμε με τις Fifth Harmony, αν και η Camila Cabello δεν αναφέρθηκε ποτέ αρνητικά στο θέμα. Αλλά οι One Direction δεν είναι ένα οποιοδήποτε γκρουπ. Και το απέδειξαν.

Οι πέντε Βρετανοί συνεχίζουν να σημειώνουν επιτυχία μαζί, αλλά ως σόλο τραγουδιστές, ανατρέποντας τον τραγικό μύθο των boy bands.

Όταν τα boy band διαλύονταν και χωρίζονταν σε περισσότερα και μικρότερα μέρη η βάση του κοινού τους, τα περισσότερα από το μέλη θα εξαφανίζονταν σταδιακά από το προσκήνιο, αποτυγχάνοντας να επαναλάβουν τη συλλογική μαγεία του συγκροτήματος. Ορισμένες φορές, ένα μέλος θα ανερχόταν στο επίπεδο του superstar, με τα υπόλοιπα να μην ακολουθούν.

Zayn: «Δε μιλάω με κανέναν από τους One Direction»

Οι One Direction είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Κατά μήκος του 2017, και τα πέντε από τα αρχικά μέλη κυκλοφόρησαν τραγούδια που εμφανίστηκαν στο αμερικανικό Top 40, γράφοντας ιστορία στην κατηγορία τους με τη συγκεκριμένη επίδοση.

Ο ZAYN κυριαρχεί χάρη στη συνεργασία με την Taylor Swift στο «I Don’t Wanna Live Forever», από το soundtrack του «Fifty Shades Darker», ένα τραγούδι που έχει καταγράψει 350 εκατομμύρια streams και 1,4 εκατομμύρια αγορές μέχρι σήμερα.

Το «Slow Hands» του Niall Horan ήταν δεύτερο σε πωλήσεις, μετρώντας ένα εκατομμύριο. Εν τω μεταξύ, τα streams ανέρχονται σε 214,5 εκατ., λίγο παρακάτω από το «Strip That Down» του Liam Payne με τον Quavo, το οποίο βρίσκεται στα 251,7 εκατομμύρια. Σε αντίθεση με τα εντυπωσιακά δεδομένα από το streaming, το ντεμπούτο του Payne απαρίθμησε 805.000 πωλήσεις.

Το εξαιρετικό «Sign Of The Times» του Harry Styles ήταν άλλη μία μεγάλη επιτυχία, που έφερε 594.000 πωλήσεις και πάνω από 182 εκατ. streams, αναφερόμενοι πάντοτε στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφορικά με τον Louis Tomlinson, η συνάντηση με την Bebe Rexha και τον Digital Farm Animals στο «Back To You» συγκέντρωσε 122.400 πωλήσεις και 109,2 εκατ. streams.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι One Direction γράφουν ιστορία, ακόμα και με χωρισμένους τους δρόμους τους. Τον Οκτώβριο του 2017, έγιναν το πρώτο boy band μετά τους The Beatles όπου τρία μέλη του κατέκτησαν την κορυφή του «Billboard 200» με τα σόλο άλμπουμ τους.

«Το χρειαζόμασταν», λέει ο Liam Payne
για τη διάλυση των One Direction

Liam Payne - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας