Τις θυμάστε τις t.A.T.u.; Ναι αυτές του All The Things She Said λέμε!

Οι t.A.T.u., οι δύο Ρωσίδες που πιο πολύ έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας για τα λεσβιακά φιλία τη σκηνή κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν αυτές που την Παρασκευή τραγούδησαν στη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.

Η επιλογή να τραγουδήσουν οι tATu προκάλεσε έκπληξη, εξαιτίας αυτού που περιγράφεται σαν «ψευδο-λεσβιακή» συμπεριφορά (που ορισμένοι θεωρούσαν απλά ως ένα κόλπο για να τραβήξουν τη προσοχή εκείνη τη περίοδο). Το 2003 η μουσική ντεμπούτο βίντεο της ομάδας, «All The Things She Said «,  οι δύο γυναίκες ενήργησαν ως εραστές, φιλώντας η μια την άλλη στη βροχή, φορώντας σχολικές στολές.

Μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν αντίθετη με τον πρόσφατα πολυσυζητημένους αντι-γκέι νόμους της Ρωσίας,  αν και οι δύο γυναίκες φέρεται να είναι φανερά ετεροφυλόφιλες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δέχεται πυρά για τις δηλώσεις που που έκανε πρόσφατα σχετικά με το ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες εφόσον «αφήσουν τα παιδιά ήσυχα.» Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία έχουν επίσης περιοριστεί μέσω των νόμων που απαγορεύουν την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Να σας πούμε πως μετά την εμφάνιση των t.A.T.u. και το «All the things she said», στην εξέδρα ξεπρόβαλε η ρωσική στρατιωτική χορωδία που αντί για εμβατήρια τραγούδησαν την παγκόσμια επιτυχία «Get Lucky» των Daft Punk.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Αφήστε το σχόλιό σας