Οι συντελεστές της ταινίας «Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» μιλούν στο Hit Channel!

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
850ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

αδάμαστος - Κωνσταντίνα Γεωργαντά
Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Συνέντευξη: Νίκος Δρίβας
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Φέγκας


Το Hit Channel φιλοξενεί στις σελίδες του δύο βασικούς συντελεστές της πρώτης ελληνικής  ταινίας φαντασίας, «Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος»! Ο σκηνοθέτης, Θάνος Κερμίτσης, (σκηνοθέτης της ταινίας «Troglodytes» – βραβευμένη ως «Καλύτερη ελληνική ταινία μικρού μήκους» στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών Κύπρου και στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών Κορίνθου- και της ταινίας «Ζήσε σαν Μπάτσος,Ψόφα σαν Σκύλος» ) και η πρωταγωνίστρια, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, (με συμμετοχή στις θεατρικές παραστάσεις «Εν ψυχρώ» και «Του τραγουδιού το παραμύθι») στην πρώτη της κινηματογραφική δουλειά μας εισάγουν μέσα από ένα παρασκηνιακό πρίσμα στον φανταστικό κόσμο του Αδάμαστου.

– Πως αποφασίσατε να συνεργαστείτε; Γνωρίζεστε από παλιά;
ΘΚ: Mε τον Γιάννη Ρουμπούλια  γνωριζόμαστε χρόνια, καθώς είμαστε φίλοι και έχουμε συνεργαστεί σε παλαιότερες μου ταινίες μικρού μήκους. Με τους ηθοποιούς μας και τα περισσότερα παιδιά που βρίσκονται και δουλεύουν πίσω από τις κάμερες δεν γνωριζόμασταν από παλιά, αλλά πλέον έχουμε έρθει πολύ κοντά, έχουμε δεθεί και έχουμε γίνει μια γερή ομάδα, μια οικογένεια.

ΚΓ: Είχα ξεχωρίσει τις δουλειές του Θάνου και είχα επικοινωνήσει μαζί του για να του δώσω συγχαρητήρια. Όταν τελείωσαν (μαζί με τον Γιάννη Ρουμπούλια) το σενάριο του Αδάμαστου, μου πρότειναν συνάντηση  με σκοπό να με προσεγγίσουν για το ρόλο της Βαλέρια.
Στη συνάντηση βρεθήκαμε να μιλάμε για τον Lovecraft, το fantasy και τα κοινά μας ενδιαφέροντα. Έτσι ταυτόχρονα με τη συνεργασία, γεννήθηκε και η φιλία μας.

– Πως σας ήρθε στο μυαλό η κεντρική ιδέα για μια τέτοια ταινία και ποιός την σκέφτηκε;
ΘΚ: Η ιδέα ήρθε τελείως αυθόρμητα, σχεδόν από το πουθενά, με αφορμή έναν αλυσιδωτό θώρακα που είχε στο σπίτι του ο Γιάννης… Για να πω την αλήθεια υπήρχε πάντα η προδιάθεση και η επιθυμία να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά πάντα κάτι μας κράταγε πίσω. Ωστόσο όντας πάντα υπερενθουσιώδης, συνεπήρα και τον Γιάννη και τα βάλαμε κάτω, ξεκινήσαμε να γράφουμε το σενάριο και προχωρήσαμε, γιατί παρ’ όλες τις δυσκολίες πιστεύουμε ότι χρειάζεται θέληση, κόπο και τρόπο για να γίνει ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά και κάθε εγχείρημα.

– Το σενάριο βασίζεται κάπου ή είναι καθαρά προϊόν φαντασίας των συντελεστών;
ΘΚ: Το σενάριο δεν βασίζεται κάπου, όμως  ο Κόσμος στον οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μας , είναι ο φανταστικός Κόσμος του Έλεμπρος στον οποίο εκτυλίσσεται και η ιστορία του Κόμικ  “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”. Γι αυτό και συχνά κάνουμε σαφές πως η ταινία δεν αποτελεί μεταφορά του Κόμικ στον Κινηματογράφο, αλλά μια ξεχωριστή ιστορία, με νέους ήρωες .Η ιστορία μας (όπως εν τέλει και κάθε ιστορία) αντλεί θέματα από κάποιους μύθους και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή πρόκειται για μια ιστορία γυρισμού, αντλεί και κάποια θέματα από την Οδύσσεια σε έναν μικρό βαθμό.

– Ποιά ήταν τα σχόλια του κόσμου που έφτασαν στα αυτιά σας στο άκουσμα αυτής της πρωτοποριακής (για τα Ελληνικά δεδομένα) ταινίας;
ΘΚ: Έχουμε μεγάλο feedback από τον κόσμο σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το 2011 που ανακοινώθηκε η ταινία ως τώρα που είμαστε εν μέσω γυρισμάτων. Είναι λογικό να υπάρχει και μια δυσπιστία, γιατί και κινηματογραφικά δεν έχουμε κάποια “παράδοση” σε αυτό το είδος ως Έλληνες. Έπειτα είναι και η σύγκριση με τις μεγάλες παραγωγές του Εξωτερικού ,η οποία είναι και λίγο άνιση-λόγω budget και όχι μόνο. Γνωρίζαμε εξ αρχής όμως τις δυνατότητες μας και το ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία χαρακτήρων που να μην στοχεύει στον εύκολο εντυπωσιασμό, αλλά να έχει ουσία και πιστεύουμε πως το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει!

-Αν κρίνουμε και από την δύσκολες συγκυρίες που υπάρχουν αυτή την εποχή, πως κινηθήκατε γνωρίζοντας ότι δεν μπορείτε να έχετε ιδιαίτερα υψηλό budget;
ΘΚ: Κινηθήκαμε με την μέθοδο του crowdfunding, δηλαδή χρηματοδότηση από εισφορές του κόσμου ,μέσω της πλατφόρμας Indiegogo το 2011 όταν ακόμα στην Ελλάδα δεν είχε πολυχρησιμοποιηθεί αυτός ο τρόπος χρηματοδότησης μέσω τέτοιας πλατφόρμας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε και άλλη επιλογή λόγω και οικονομικής κρίσης, αλλά και “ιδιαιτερότητας” του είδους  της ταινίας. Ο κόσμος τόσο από Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και καταφέραμε έτσι να καλύψουμε κάποια βασικά έξοδα για να ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας. Χωρίς την στήριξη του Κόσμου (και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι) δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας και πιστεύω πως ήδη γνωρίζουν ότι αυτή η ταινία είναι και δική τους.

ΚΓ: Συγκεκριμένα είχαμε μία σκηνή που απαιτούσε γύρισμα σε σπηλιά. Επειδή πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνουμε πήρα πρωτοβουλία να την βρω. Στη Δεσφίνα, από όπου και κατάγομαι, υπάρχει μία σπηλιά που ονομάζεται Τυριάς. Ονομάστηκε έτσι επειδή υπήρξε χώρος φύλαξης τυροκομικών προϊόντων. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης σπηλιάς  είναι ότι χειμώνα καλοκαίρι έχει την ίδια θερμοκρασία. Πράγμα το οποίο την κάνει ιδανική για γύρισμα. H βοήθεια του δήμου  και των συγχωριανών μου ήταν ανεκτίμητη!
Ενημέρωσα τον αντιδήμαρχο Δελφών για την ανάγκες μας. Συνεργείο καθαρισμού επιμελήθηκε τον χώρο και ο ηλεκτρολόγος του δήμου φρόντισε για την παροχή ρεύματος.
Οι γονείς μου άνοιξαν το σπίτι τους και φιλοξένησαν τους δεκαπέντε συντελεστές της ταινίας για τις τέσσερις μέρες που διήρκησαν τα γυρίσματα.
Τέτοιες ιστορίες ζούμε συνεχώς στα γυρίσματα του Αδάμαστου. Επειδή όλοι οι συντελεστές  πιστεύουν στην ταινία οποιοδήποτε πρόβλημα ή αντιξοότητα αντιμετωπίζεται με αυτό το συλλογικό πνεύμα.

– Πιστεύετε ότι με αυτή την ταινία θα ανοίξετε τον δρόμο και σε άλλους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες παρόμοιου είδους;
ΘΚ: Πραγματικά το εύχομαι και όχι μόνο για παρόμοιου είδους αλλά και άλλα είδη από αυτά που έχουμε(ή μας έχουν) συνηθίσει. Φυσικά εξαρτάται από τον εκάστοτε δημιουργό αλλά το ελπίζω και ως θεατής !

– Η επιλογή του κάστ για κάθε ρόλο ξεχωριστά με τι κριτήρια έγινε;
ΘΚ: Ξεκινήσαμε να αναζητούμε το κάστ με βάση την εικόνα που είχαμε για τους χαρακτήρες στο μυαλό μας, αρχικά την εξωτερική. Γενικά δεν δυσκολευτήκαμε με την εύρεση των κατάλληλων ηθοποιών, ίσα ίσα. Πέρα από το υποκριτικό ταλέντο, το βασικό ήταν να υπάρχει και η κατάλληλη χημεία μεταξύ μας και φυσικά πολλή διάθεση για δουλειά, υπομονή και μεράκι. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους, είναι υπέροχα παιδιά με πολύ ταλέντο και είναι τιμή μου που δουλεύω μαζί τους!

– Συμμετέχει και απλός κόσμος στην ταινία, απ’ ότι είχε ανακοινωθεί από την παραγωγή. Πως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας;
ΘΚ: Φυσικά συμμετέχει και θα έχουμε και άλλες συμμετοχές στο μέλλον, υπήρξε πολύ ικανοποιητική η συμμέτοχη του κόσμου που σε πολλές περιπτώσεις έφεραν και δικό τους εξοπλισμό-ρουχισμό για να βοηθήσουν. Τους ευχαριστούμε πολύ που διέθεσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να έρθουν να συμμετέχουν στηρίζοντας έτσι την όλη προσπάθεια.

-Κωνσταντίνα πως νιώθεις που στην πρώτη σου κινηματογραφική δουλειά ερμηνεύεις ένα ρόλο τόσο πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα;
ΚΓ: Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι ότι πρόκειται για την πρώτη μου κινηματογραφική δουλειά. Γιατί μέσα από τον Αδάμαστο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον κινηματογράφο. Αυτή η εμπειρία σηματοδότησε τον πέρασμα μου από την θεωρία στην πράξη. Και έχω την τύχη σε  κάθε γύρισμα να βιώνω πρακτικά την μεταμόρφωσή μου σε μία γυναίκα που ζει σε φανταστικό κόσμο. Θα αγαπώ για πάντα τη Βαλέρια που με έκανε να αγαπήσω τον κινηματογράφο.

– Πότε υπολογίζεται η ταινία να βγει στις αίθουσες;
Αυτό είναι άγνωστο καθότι τα γυρίσματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα (είμαστε στην τελική ευθεία όμως) και επίσης δεν υπάρχει κάποια εταιρία διανομής από πίσω(για την ώρα),το διαχειριζόμαστε ως τώρα αποκλειστικά μόνοι μας μην έχοντας άλλη λύση. Ωστόσο μόλις η ταινία ολοκληρωθεί θα αναζητήσει το δρόμο της τόσο στα φεστιβάλ όσο και σε κινηματογραφικές αίθουσες αν όλα πάνε καλά.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και καλή επιτυχία! Περισσότερες πληροφορέις για την ταινία θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.indomitablemovie.com

Αφήστε το σχόλιό σας