Οι Rolling Stones, η Universal Music και η Aurasma εγκαινίασαν μία καινοτόμα παγκόσμια καμπάνια με τη χρήση της Augmented Reality (AR, ενισχυμένη πραγματικότητα) για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του δίσκου τους με τίτλο GRRR!. Καλύπτοντας 5 ηπείρους, 50 πόλεις και 3.000 σημεία, εμβληματικά κτίρια όπως το Opera House στο Σίδνεϋ, το Big Ben στο Λονδίνο, η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι αλλά και η Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, καθώς και άλλα μέρη που θα προστεθούν σταδιακά, έχουν γίνει tag με τον γορίλλα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ GRRR!.

Αυτό τον μήνα, οι fans των Rolling Stones σε όλο τον κόσμο καλούνται να κατεβάσουν την εφαρμογή uView (http://umusic.ly/uview) και να πάνε στην πλησιέστερη σε αυτούς επιλεγμένη τοποθεσία για να τραβήξουν με το smartphone τους το ανατρεπτικό εξώφυλλο του GRRR!, απαθανατίζοντας τον γορίλλα σε δράση στην πόλη τους! Επιπλέον όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή θα έχουν την ευκαιρία να δουν το εξώφυλλο του GRRR! να ζωντανεύει μέσα από το κινητό τους μόλις το τοποθετήσουν μπροστά από αυτό.

Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο Twitter συμπεριλαμβάνοντας τα @Rollingstones και #GRRR! ή στέλνοντας τις φωτογραφίες στο grrr@rollingstones.com, οι fans θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διάφορα δώρα και να προπαραγγείλουν το GRRR!

Όλες οι φωτογραφίες των fans θα είναι διαθέσιμες στον Interactive Fan Wall του site των Rolling Stones www.rollingstones.com/grrr-home. Οι 50 καλύτερες από όλο τον κόσμο θα κερδίσουν φανταστικά βραβεία, ενώ οι 2 φωτογραφίες που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν ειδικά βραβεία που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ…

Αυτή η κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια Augmented Reality στη μουσική μέχρι σήμερα. Το επιβλητικό εξώφυλλο του GRRR! είναι έργο του καλλιτέχνη Walton Ford, ο οποίος φημίζεται για τα έργα του με θέμα τα άγρια ζώα.

Αφήστε το σχόλιό σας