Μέσα από βιβλία, ταινίες και ντοκυμαντέρ έχω μάθει και αγανακτήσει για γεγονότα που σημάδεψαν όχι απλά την ιστορία αλλά και το ανθρώπινο γένος.

Αυτά που ζούμε πλέον στην Ελλάδα δεν ανήκουν σε κανένα ντοκιμαντέρ και ούτε αποτελούν αφηγήσεις κάποιου ιστορικού. Είναι αληθινά γεγονότα που πλέον συμβαίνουν καθημερινά και δυστυχώς κερδίζουν όλο και περισσότερο «θαυμαστές» και έδαφος μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Πραγματικά απορώ αν ο εργασιακός Μεσαίωνα που πλήττει την Ελλάδα έχει επιπτώσεις στο σύνολο της χώρας. Περνάμε σε έναν ολοκληρωτικό Μεσαίωνα;

Τα τελευταία γεγονότα με δολοφονίες «αλλόθρησκων», «λαθραίων» έδειξαν τον δρόμο. Οι Μουσουλμάνοι λέει δολοφονούν Χριστιανούς. Συγνώμη που σας σοκάρω αλλά και όταν οι ΗΠΑ με την συνοδεία των Ευρωπαϊκών δυνάμεων (αυτών των εταίρων μας που θα μας σώσουν και αυτών των Ευρωπαίων που εδώ και αιώνες παλεύουμε να τους μοιάσουμε) βομβαρδίζουν τις Αραβικές χώρες δεν σκοτώνουν Μουσουλμάνους; Γιατί τους σκοτώνουν; Για να καθαρίσει ο τόπος από τους παλιάνθρωπους που τολμούν να πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό; Χα! Ποιός χέστηκε για ιδέες, θρησκείες και φιλοσοφίες; Εδώ όλα γίνονται για το πετρέλαιο, τα ναρκωτικά και τις λοιπές πρώτες ύλες που είναι περιζήτητες στον Δυτικό κόσμο. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν που τον ξεριζώνουν από το σπίτι του, εσύ τον κάνεις εχθρό γιατί είναι φτωχός! Δεν άκουσα ποτέ στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ να βρίζουν τον Σισσέ και τον Τζιμπούρ που παίρνουν θέσεις Ελλήνων παικτών και βγάζουν στην πατρίδα τους δισεκατομμύρια…  Άρα και ο ρατσισμός είναι ταξικός! Θα πει κάποιος αν λυπάσαι για τους ανθρώπους που άφησαν την οικογένεια τους και ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί πάρτους σπίτι σου. Ευχαρίστως! Αλλά φίλε μου, εσύ πλούτισες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και το όλο σύστημα που μοντάρεις εδώ και δεκαετίες και σίγουρα έχεις περισσότερο χώρο από τα λίγα τετραγωνικά μου. Α, τώρα αυτοί που εκμεταλλεύτηκες για να πλουτίσεις δεν σου κάνουν; Οκ.

 

Το κάψιμο του βιβλίου, η σύλληψη του Παστίτσιου και οι τραμπουκισμοί στα θέατρα

Απορείτε για αυτά που συμβαίνουν; Μα αυτός είναι ο κόσμος μας. Αυτή είναι η ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όλοι οι φιλόσοφοι της Αρχαίας Ελλάδας ή εξορίστηκαν ή δολοφονήθηκαν. ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτές οι μάζες είναι που κλωτσούσαν τον Σωκράτη στον δρόμο ως διαφθορέα των νέων και ως εχθρό της Δημοκρατίας. Αυτοί φώναζαν απελευθερώστε τον βαραβά και σταυρώστε τον Χριστό, αυτοί κατέδιδαν τις γυναίκες που έλεγαν πως η γυναίκα είναι ίση με τον άνδρα και τις έκαιγαν ως αιρετικές. Αυτοί οι ηλίθιοι πήγαν να δολοφονήσουν τον Γαλιλαίο γιατί είπε πως η Γη δεν είναι επίπεδη. Αυτοί καλλιεργούν την διχόνοια και την διαχωριστικότητα η οποία αποτελεί το σωσίβιο του συστήματος για αιώνες.

Είναι οι ίδιοι που κυνηγούσαν τον Κόντε Καλιόστρο που πάλευε για την πτώση των Βασιλέων στην Ευρώπη. Δεν έχεις να φας γιατί ο βασιλιάς σου παίρνει το ψωμί που πλάθεις, ζεις ως σκλάβος και σκλάβοι θα είναι και τα τετρασέγγονα σου γιατί έτσι πρέπει. Αλλά ο Καλιόστρο ήταν ο Σατανάς που το έκανε για δικό σου καλό! Και ο κάθε Καλιόστρο και ο καθένας που πολέμησε είτε με όπλα είτε με το πνεύμα για την ισότητα, για την ίση κατανομή του πλούτου και την ύπαρξη κάποιων ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αυτός θα σε κυνηγήσει όταν του πεις πως πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα γιατί η κατάσταση είναι τραγική και οι πλούσιοι ή συγκεκριμένες ομάδες υποκινούν τον κόσμο στο να τσακώνεται μεταξύ του για να συνεχίζουν αυτοί να καλοπαιρνούν. Όσο κυνηγάς ξένους και σενάρια οι «Τσοχατζόπουλοι» συνεχίζουν να πλουτίζουν.

 

Αυτό που βιώνουμε είναι κάτι επικίνδυνο. Όσο η ημιμάθεια και ο φανατισμός βρίσκει ελεύθερο πεδίο για να συγκρουστεί με τον οποιοδήποτε που λέει κάτι διαφορετικό, απλά θα ζήσουμε μια νέα περίοδο του Μεσαίωνα. Επειδή τότε οι Έλληνες ήταν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, φαίνεται πως ζήλεψαν και θέλουν να τον εκσυγχρονίσουν και να τον ζήσουν μέσα στον 21ο Αιώνα. Και όλοι αυτοί δεν είναι εξωγήινοι. Είναι ο πατέρας που δέρνει τον διπλανό σου από το σχολείο, είναι ο γείτονας που κάνει ότι του γουστάρει, όποτε του γουστάρει και βρίζει άμα λάχει, είναι αυτός που σε κλείνει στον δρόμο γιατί έτσι, είναι αυτός ο τραμπούκος που πολλοί φοβισμένοι μικροαστοί κρύβουν μέσα τους και ψάχνει μια στήριξη για να εκφραστεί.

Επειδή δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι προς τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης σου γιατί πάντα ήσουν φοβισμένος και δειλός, τσα! Βρέθηκαν τα εύκολα τα θύματα! Και έχεις και φουσκωτούς να σε προστατεύουν. Όλη αυτή η καταπίεση του μέσου ανήμπορου πολίτη θα εκφραστεί από τη βία. Αλλά από τη βία εκει που «με παίρνει». Με παίρνει να συλλάβω τον Παστίτσιο, ένα πιτσιρικά από την Εύβοια δηλαδή γιατί μπροστά στους πολιτικούς και τους λοιπούς που κατέχουν εξουσία και υπεξαίρεσαν τα χρήματα του κράτους είμαι ένας απλός πρώην ή και νυν γλύφτης.

 

Καλή η υποκρισία. Όσο και αν παρακολουθούμε αυτά τα γεγονότα, όσο και αν τα βλέπουμε ως πρωτοφανή είναι απλά η υπογραφή του κόσμου μας. Αυτός είναι. Δεν δεχόμαστε την διαφορετικη άποψη, την άλλη προσέγγιση. Άλλωστε είναι γνωστό πως όλοι αυτοί μιμούνται τον Χριστό και τους μαθητές του που ντύνονταν με μαύρους μανδύες, φόραγαν στρατιωτικά σανδάλια και έδερναν όποιον δεν δεχόταν τον Χριστιανισμό. Και επειδή αυτοί που συμφωνείτε με τα προαναφερόμενα γεγονότα δεν καταλάβατε την ειρωνία, το είπα γιατί ο Χριστός που βλάσφημα επικαλείστε και κάνετε βανδαλισμούς στο όνομα του δεν είπε ποτέ για πολέμους κ.ο.κ.

Ο Μεσαίωνας δεν έφυγε ποτέ. Αλά άνοιξε τον δρόμο για την απρόκλητη βία, για την καθοδήση του όχλου, για την επιστήμη της ψυχολογίας της μάζας και την τυφλή υπακοή σε κάθε μορφή εξουσίας. Πρέπει να προστατέψουμε και να προστατευτούμε από όλα αυτά.

Πως;

Με το να μάθουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, να μορφωθούμε ακόμα καλύτερα, να επικοινωνήσουμε. Να ανοίξουμε το μυαλό μας. Πρέπει οι εποχές που ο διαφορετικός (από τον Αλχημιστή του Μεσαίωνα μέχρι τον Άσιμο και τον γιο σου που σιχαίνεται το καλούπι του σχολείου) να μην αισθάνεται μόνος αλλά να υποστηρίξουμε δυναμικά την ιδέα του, την άποψη του την προσωπικότητα του. Ένα κοινό μέτωπο, για εμάς, τα παιδιά μας και αυτό τον πλανήτη. Ας αφήσουμε στα αζήτητα τις ακραίες απόψεις τους και με την αδιαφορία, πολλά από αυτά θα σβήσουν. Γιατί η ψυχολογία του ακραίου είναι η εκδίκηση, είναι η λάθος έκφραση του δεν ξέρω τι μου γίνεται ή και του δώστε μου λίγο σημασία! Ποιους προσεγγίζουν οι ναζί και οι παραθρηστευτικές οργανώσεις; Αυτόν που έχει ανάγκη την αναγνώριση, να ανήκει κάπου, να νιώσει καλύτερα μεταξύ κάποιων που πιστεύουν ότι είναι δυνατοί. Καραμπινάτη κατάθλιψη!

Η κρίση μας είναι κοινωνική και ανθρωπιστική….

Επειδή σίγουρα για κάποιους αυτό το άρθρο θα αποτελέσει στόχο, απλά θα σας πω ότι σας έχω γραμμένους! Δεν απευθύνομαι σε μυαλά που απλά θα σχολιάσουν ΟΥΓΚ και άντε σκάσαι ρε αλίτυ.

Αφήστε το σχόλιό σας