Και ανυπομονούν να μας το παρουσιάσουν το καλοκαίρι.

Ο Mike Shinoda, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να μας πει για το πως προχωράνε τα πράγματα στο studio, και ανακοινώνει την περίοδο που θα πρέπει να αναμένουμε το νέο άλμπουμ των Linkin Park, συνέχεια του “Living Things” του 2012.

Ο Mike μέσα από το blog του, είπε πως το ύφος του άλμπουμ θα είναι αρκετά διαφορετικό από του προηγούμενου, όπως μας συνηθίζουν οι Linkin Park σε όλα τους τα άλμπουμ. Η έμπνευση όμως είναι άφθονη. Η ηχογράφηση γίνεται σε νέο studio και δεν θα υπάρχει κάποιος παραγωγός στο τιμόνι και το άλμπουμ είναι ένα mix ανάμεσα σε στοχευμένο πειραματισμό και free jamming.

Κλείνοντας το μήνυμά του ο Mike αποκάλυψε πως το νέο άλμπουμ των Linkin Park θα το ακούσουμε το καλοκαίρι.

Διαβάστε τι έγραψε ο Mike Shinoda στη σελίδα του

Όπως η μεγαλύτερη μερίδα fans των Linkin Park γνωρίζει, το στυλ κάθε άλμπουμ είναι συνήθως διαφορετικό από το προηγούμενο. Το νέο άλμπουμ δεν είναι εξαίρεση. Αλλά συνήθως, ο ήχος του άλμπουμ συνεχίζει να αλλάζει μόλις βάζουμε κάτι κάτω, άρα κάθε προσπάθεια να προβλέψουμε πως θα είναι θα ήταν ανόητη. Αυτή τη στιγμή θα πω πως θα ηχεί σαν το «X», τα τραγούδια θα έχουν αυτόματα μια δραστική στροφή και θα εξελιχθούν σε κάτι διαφορετικό μέσα σε μια εβδομάδα.

Αλλά μπορώ να σας πω είναι ότι είμαι εμπνευσμένος. Είμαστε εμπνευσμένοι.

Το συγκρότημα δοκιμάζει όλα τα είδη των πραγμάτων που δεν είχε κάνει ποτέ πριν. Πρώτα απ’ όλα, δεν είμαστε στο ίδιο στούντιο. Όλα τα προηγούμενα άλμπουμ (εκτός του MTM) ηχογραφήθηκαν στο ίδιο studio, αυτό το άλμπουμ δεν γίνεται εκεί. Όλα τα προηγούμενα άλμπουμ μας έγιναν με έναν παραγωγό στο τιμόνι, αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοπαραγόμενο. Κανονικά γράφουμε σε ένα οργανωμένο στυλ, γράφοντας στον υπολογιστή , και αυτό το άλμπουμ είναι το προϊόν ενός συνδυασμού στοχευμένου πειραματισμού και free jamming. Ηχογραφούμε και μέρη (του τραγουδιού) σε κασέτα αντί να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το digital.

Περνάω 10-12 ώρες τη μέρα στο στούντιο – παίζοντας, πειραματίζοντας, γράφοντας, ηχογραφώντας, γράφοντας εκ νέου, και επανεγγράφοντας…αναζητώντας τον ήχο που θα συλλαμβάνει πραγματικά το σημείο όπου εμείς είμαστε σαν γκρουπ αυτή τη στιγμή. Κάτι τολμηρό και ενεργητικό. Κάτι με μια ισορροπία ανάμεσα στο χάος και την τάξη.

Όπως πάντα, σκάβουμε βαθιά για να δημιουργήσουμε τα καλύτερα τραγούδια που θα δώσουν τον τόνο για το επόμενο βήμα, το οποίο θα εντοπίσουν μια γραμμή μεταξύ του τι κάνουμε και όλων των υπολοίπων.

Ανυπομονούμε να το ακούσετε αυτό το καλοκαίρι.

Αφήστε το σχόλιό σας