Όλα ξεκίνησαν μέσα από μία ολοκληρωμένη συλλογή κομματιών, η οποία έφερε τον τίτλο «Songs from Kadebostany» και ουσιαστικά κατάφερε να θέσει τους Kadebostany στο προσκήνιο της indie pop αυτοκρατορίας

Μια προσωπική ταυτότητα με electro στοιχεία, συνδυασμένα πάντα με τις ανατολίτικου τύπου μελωδίες, καθώς και το εμβατηριακού χαρακτήρα παίξιμο των πνευστών. Όλα αυτά, δοσμένα με έναν άκρως ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα μουσικό project που άρχισε να ξετυλίγεται μέσα σε ένα φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από τον Ελβετό παραγωγό Kadebostan. Μια παραγωγή αποτελούμενη από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της αυτοκρατορίας του, με οδηγούς τους Rational Diet και την αινιγματική ντίβα Amina, η οποία ξεκίνησε από την «Δημοκρατία της Kadebostany» και έκανε το γύρο του κόσμου, θέτοντας ως σταθμούς συναυλιακούς χώρους παγκοσμίου φήμης και στη συνέχεια μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Montreux Jazz Festival, το Mutek στο Μεξικό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κ.α. Κάπου ανάμεσα στο ταξίδι τους υπήρξε και μία στάση διαρκείας στη δική μας χώρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν δύο από τις πιο επιτυχημένες τους εμφανίσεις στον πολυχώρο Gazarte, αλλά και Θεσσαλονίκη-Κρήτη.

Το τραγούδι » Walking With a Ghost» που κυκλοφόρησε από τη Mahayana Records, αποτέλεσε “soundtrack της περσινής χρονιάς” για μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού, με το iTunes και Shazam να τους φιλοξενεί στην θέση Nο 1 για αρκετές εβδομάδες, αλλά και το top 20 του ραδιοφωνικού airplay. Ένα χρόνο μετά έρχεται η ανακοίνωση για την πολυαναμενώμενη κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς των Kadebostany με τίτλο «Pop Collection», ακολουθούμενη από ένα “Castle in the Snow” το οποίο παίζει ήδη δυνατά σε κάθε εναλλακτική playlist, έχοντας καταφέρει να γίνει το νέο “must” του αθηναικού ραδιοφώνου.

25 Ιανουαρίου, οι Kadebostany έρχονται να μεταδώσουν το electro indie pop πνεύμα που εκπροσωπούν, μέσα από ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show στον ανακαινισμένο συναυλιακό χώρο του Gazarte.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014
Εισιτήρια: Viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Gazarte (210 3460347)

Αφήστε το σχόλιό σας