Οι Ελληνίδες "Μαινάδες" σοκάρουν το διαδίκτυο!Ο κοινότοπος χαρακτηρισμός «μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις» βρίσκει το νόημά του στην εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι Ελληνίδες Μαινάδες έχουν ένα όνειρο: Είναι ακόμα ζωντανές και το μόνο που θέλουν είναι ειρήνη αλλά… θα πρέπει να παλέψουν.

Η φωτογραφία μπορεί να σοκάρει ορισμένους, ωστόσο είναι συγκλονιστική. Απεικονίζεται μία γυμνή, ματωμένη κοπέλα που κρατάει στα χέρια της την ελληνική σημαία, αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του φωτογράφου Δημήτρη dimitristheathens.blogspot.gr.

Το σχόλιο του Δημήτρη που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι το εξής:

ΜΑΙΝΑΔΕΣ… Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία».

Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.

Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν…

Οι Ελληνίδες "Μαινάδες" σοκάρουν το διαδίκτυο!
Οι Ελληνίδες "Μαινάδες" σοκάρουν το διαδίκτυο!

πηγή: nooz.gr

Αφήστε το σχόλιό σας