Οι ABBA συναντήθηκαν ξανά και μπήκαν στο στούντιο.

Τα χαρμόσυνα νέα έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος. Οι ABBA επανασυνδέονται και ηχογράφησαν για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια δύο ολοκαίνουρια τραγούδια.

Τα εμβλήματα της σουηδικής pop και μία από τις πιο σπουδαίες μορφές της Eurovision γνωστοποίησαν πρόσφατα ότι θα περιοδεύσουν με τη μορφή ολογραμμάτων το 2018. Το δελτίο τύπου που ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα (27/04) αποκαλύπτει ότι θα ακολουθήσουν σύντομα νέα τραγούδια από το αξέχαστο μουσικό γκρουπ.

«Η απόφαση να προχωρήσουμε με το συναρπαστικό εγχείρημα της περιοδείας με avatar είχε μια απροσδόκητη συνέπεια», αναφέρει η δήλωση των ABBA. «Και οι τέσσερις νιώθαμε ότι, μετά από περίπου 35 χρόνια, θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό να ενώσουμε ξανά δυνάμεις και να μπούμε στο στούντιο ηχογράφησης. Λοιπόν, το κάναμε», ανακοινώνουν με χαρά.

«Ήταν σαν να είχε κολλήσει ο χρόνος και να λείπαμε μόνο για σύντομες διακοπές. Μία εξαιρετικά χαρούμενη εμπειρία!», υπογραμμίζουν.

Το αποτέλεσμα ήταν δύο νέα τραγούδια. Το ένα φέρει τον τίτλο «I Still Have Faith In You» και θα παρουσιαστεί σε ένα ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα με την παραγωγή του NBC και του BBC, το οποίο προγραμματίζεται να προβληθεί το Δεκέμβριο. «Μπορεί να έχουμε μεγαλώσει, αλλά το τραγούδι είναι νέο και φαίνεται καλό», σχολιάζουν οι Σουηδοί.

Οι ABBA απαρτίζονται από τους Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad και σχηματίστηκαν το 1972 στη Στοκχόλμη. Η ονομασία τους προέρχεται από τα αρχικά των τεσσάρων μελών τους.

Το 1974 κέρδισαν στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το περίφημο τραγούδι «Waterloo», χαρίζοντας στη Σουηδία την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, επάνω στην οποία χτίστηκε μία μακρά παράδοση από πρωτιές.

Οι ABBA έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά σχήματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, θριαμβεύοντας στα charts παγκοσμίως μέχρι το 1982, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Η θρυλική τετράδα έχει αφήσει ανεξίτηλα αποτυπώματα στο μουσικό τοπίο με εμβληματικά anthems όπως τα «Dancing Queen», «The Winner Takes It All», «Gimme! Gimme! Gimme!», «Mamma Mia», «Money, Money, Money», «Happy New Year» και άλλα.

Ιστορία έχει γράψει το διάσημο μιούζικαλ «Mamma Mia!» που έχει βασιστεί στα τραγούδια των ABBA και έχει παιχτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, καταγράφοντας έσοδα άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερο από εξήντα εκατομμύρια θεατές να το έχουν παρακολουθήσει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας