Ο Βασίλης Καρράς, πιστός στη λαϊκή μουσική μας παράδοση, κυκλοφορεί ένα διπλό δίσκο με 22 δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια!

Βασίλης Καρράς – «Τζιβαέρι μου»

Η λαϊκή μουσική μας παράδοση είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας.

Τα «παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια» είναι τα τραγούδια που ο αρχικός τους δημιουργός είναι άγνωστος και είναι προϊόντα προφορικής παράδοσης. Κάθε δημοτικό τραγούδι δεν είναι δημιούργημα ενός ατόμου, αλλά πολλών, με λίγα λόγια, φέρνουν τη γνήσια υπογραφή του ελληνικού λαού.

Στα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, οι ρίζες τους ξεκινούν από πολύ παλιά. Το κάθε τραγούδι περνούσε από στόμα σε στόμα και έτσι διασώθηκαν ως τις μέρες μας και τα αναζητάμε σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μας όπως χαρά, γλέντι, λύπη, ελπίδα, καημός, γιορτή κ.λ.π.

Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει όπως και δεν έπαψαν οι Έλληνες να γλεντούν, να παντρευονται και να μοιρολογούν τα αγαπημενα τους πρόσωπα.

Ανάλογα με το περιεχόμενο τους, χωρίζονται σε κατηγορίες όπως: Ιστορικά, Κλέφτικα, Ακριτικά, Παραλογές, μοιρολόγια, καθιστικά, της αγάπης, νυφιάτικα, νανουρίσματα, κάλαντα, της ξενιτιάς, μαντινάδες, παιδικά, αποκριάτικα, γνωμικά, χελιδονίσματα, ταχταρίσματα, ριζίτικα, σατιρικά κ.λ.π. Πολλά δε τραγούδια, συνδέονται και με χορό.

Ο Βασίλης Καρράς, λάτρης της παράδοσης και των τραγουδιών της, ηχογράφησε με τον δικό του μοναδικό λαϊκό ηχόχρωμα και με πολύ σεβασμό 22 πολύ αγαπημένα όλων μας, δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια και κυκλοφορούν σε ένα διπλό cd. Ποιος δεν έχει τραγουδήσει τα ΤΖΙΒΑΕΡΙ, ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ, ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ, ΠΟΥΛΑΚΙ ΞΕΝΟ, Μ’ ΕΚΑΨΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ, ΜΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ κ.λ.π.

Κυκλοφορεί από τη Minos – EMI.

Αφήστε το σχόλιό σας