Ο Σταμάτης Κόκοτας προτίθεται να επανέλθει δισκογραφικά ηχογραφώντας το μνημειώδες λαϊκό ορατόριο «Το Άξιον Εστί».

Το ιστορικό μουσικό έργο το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης βασισμένος στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη είχε την τιμή να το ερμηνεύσει πρώτος Γρηγόρης Μπιθικώτσης το 1964. Ο Οδυσσέας Ελύτης συνέγραψε το «Άξιον Εστί» ως ένα πόνημα διαμαρτυρίας με τη μορφή εκκλησιαστικής λειτουργίας απέναντι στο άδικο και τις ανισότητες, εμπνευσμένος από τις εικόνες αντίθεσης που αντίκρισε στην Ελλάδα και σε τρίτες ευρωπαϊκές χώρες.

Πενήντα ένα έτη μετά την παρθενική κυκλοφορία του κύκλου τραγουδιών ο Σταμάτης Κόκοτας ετοιμάζεται να ντύσει με τη βελούδινη φωνή του ηχογραφήματα – σταθμούς όπως το «Ένα Το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και «Το Λύχνο Του Άστρου».

Την είδηση αποκάλυψε ο Σταμάτης Κόκοτας αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τετάρτη (2/12), σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στο «γυαλί», δηλώνοντας ότι έχει συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και βρίσκεται στο στούντιο ηχογραφώντας το «Άξιον Έστι», το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα κυκλοφορήσει σε δίσκο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο λαϊκός τραγουδιστής έχει συνεργαστεί μία μόνο φορά με τον Μίκη Θεοδωράκη το 1985 σε έναν δίσκο με ανέκδοτα τραγούδια (επανακυκλοφόρησε με τον τίτλο «Συνάντηση» καθώς περιέχονταν επίσης ηχογραφήσεις του Βασίλη Τσιτσάνη).

Επιπλέον, ο Σταμάτης Κόκοτας θα πραγματοποιήσει μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τραγουδώντας επιτυχίες από το φάσμα της καριέρας του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας