Ο διάσημος ηθοποιός μετανιώνει για την συνάντηση

Λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη του συνέντευξη με τον βαρόνο των ναρκωτικών Ελ Τσάπο, ο Sean Penn αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και μιλά για τους μύθους και τις αλήθειες της ιστορίας, λέει για ποιόν λόγο μετανιώνει, αλλά και τις παγίδες που πιστεύει ότι, έχουν στηθεί εις βάρος του.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πήρε μια συνέντευξη για το Rolling Stone από τον Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, αρχηγός της διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό. Το περιεχόμενο της συνέντευξης έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη στάση του Sean Penn και σε γενικές γραμμές, τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού που απέτυχε να συλλάβει τον εγκληματία.

«Λυπάμαι. Μετανιώνω γιατί όλη η συζήτηση για το άρθρο έχει αγνοηθεί. Στόχος ήταν να συνεισφέρω στη συζήτηση για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το άρθρο μου, απέτυχε», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο CBS με τον Charlie Rose«Όλοι θέλουμε αυτό το πρόβλημα να σταματήσει. Είτε είσαι συντηρητικός δεξιός, είτε προοδευτικός αριστερός, τα παιδιά σου κάνουν ναρκωτικά. Πόσο πιστεύετε ότι έχουν ασχοληθεί με το άρθρο μου από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε; Χάρισαν το 1% του χρόνου τους; Αυτό θα ήταν μια πολύ γενναιόδωρη εκτίμηση».

Ο Sean Penn είπε ακόμα ότι οι δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν με τρόπο σκωπτικό το πόνημα του.

Έκανε λόγο για «φίδια που τον δάγκωσαν», αλλά και για την αντίθεση του στην απόφαση του διευθυντή του Rolling Stone να ζητήσει την έγκριση του άρθρου από τον ίδιο τον Γκουσμάν πριν τη δημοσίευση του.

Αφήστε το σχόλιό σας