Η καινούρια στήλη που εγκαινίασε το Hit Channel έρχεται να μας θυμίσει τα πρώτα βήματα των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, την είσοδό τους στη δισκογραφία.

Δίσκοι οι οποίοι ενίοτε δεν είναι γνωστοί ούτε στους φανατικούς θαυμαστές τους, βγαίνουν από τη δισκοθήκη μας και φέρνουν μαζί τους το άρωμα των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Τα εξώφυλλα των πρώτων δισκογραφικών δουλειών τους συμπυκνώνουν σε μία φωτογραφία την αγωνία, το άγχος, τη λαχτάρα και τα όνειρα του καθενός και της καθεμίας. Εκείνης της στιγμής όπου στήθηκαν μπροστά στο φακό και άκουσαν το πρώτο «κλικ» από τα εκατοντάδες επερχόμενα της διαδρομής τους.

  • Η Πέγκυ Ζήνα, μία αγαπημένη ερμηνεύτρια για την οποία το πλήθος τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση, περνά από το μικροσκόπιο της στήλης!

Το τρίπτυχο «χορός, γαλλικά και πιάνο» ορίζει κατά πολλούς ένα δείγμα ορθής καλλιτεχνικής παιδείας. Αυτό το μονοπάτι ακολούθησε και η Πέγκυ Ζήνα από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η εκμάθηση πιάνου, jazz χορού και η φοίτηση στην Ελληνογαλλική Σχολική Πειραιώς διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. Αμέσως μετά την ενηλικίωσή της δούλεψε στο θέατρο στο πλευρό του κορυφαίου χορογράφου Βαγγέλη Σειληνού, γνωστός από την παρουσία του στον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο.

Η Πέγκυ Ζήνα πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο, ως τραγουδίστρια πλέον, το 1995 στη θρυλική «Νεράιδα» (το σημερινό «Θέα»).

Κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς, σε ηλικία 19 ετών, λαμβάνει και το δισκογραφικό «βάπτισμα του πυρός» κυκλοφορώντας το debut album της από τις RIA Records και BMG. Μελαχρινή ακόμη, ποζάρει στο εξώφυλλο του δίσκου με το σαγηνευτικό παρουσιαστικό της και προτείνει να γνωρίσουμε δέκα ολοκαίνουρια κομμάτια.

Το τραγούδι που ξεχώρισε μέσα από εκείνη τη δισκογραφική δουλειάς, που έφερε ως τίτλο το όνομα της Πέγκυ Ζήνα, ήταν το «Αν Πας Με Άλλη» σε μουσική του Τέρυ Σιγανού και στίχους του Γιώργου Ιωαννίδη.

Tracklist

01. Δεν Μπορώ Να Φιλήσω Κανένα (Όπως Φιλώ Εσένα)
02. Μας Τα ‘Παν Κι Άλλοι
03. Αν Πας Με Άλλη
04. Και Καρτερώ
05. Κράτησέ Με
06. Χάνομαι
07. Ανησυχώ
08. Δεν Θέλω Κουβέντες
09. Προσποιείσαι
10. Γύρισες

  • Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του δίσκου:
  • Bonus – Το video clip του «Αν Πας Με Άλλη»:

 

 

Μη χάσετε ακόμη:

Πέγκυ Ζήνα - Νίκος Μακρόπουλος - Hit Channel

 

Πέγκυ Ζήνα - Peggy Zina - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας