Η καινούρια στήλη που εγκαινίασε το Hit Channel έρχεται να μας θυμίσει τα πρώτα βήματα των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, την είσοδό τους στη δισκογραφία.

Δίσκοι οι οποίοι ενίοτε δεν είναι γνωστοί ούτε στους φανατικούς θαυμαστές τους, βγαίνουν από τη δισκοθήκη του Hit Channel και φέρνουν μαζί τους το άρωμα των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Τα εξώφυλλα των πρώτων δισκογραφικών δουλειών τους συμπυκνώνουν σε μία φωτογραφία την αγωνία, το άγχος, τη λαχτάρα και τα όνειρα του καθενός και της καθεμίας. Εκείνης της στιγμής όπου στήθηκαν μπροστά στο φακό και άκουσαν το πρώτο «κλικ» από τα εκατοντάδες επερχόμενα της διαδρομής τους.

  • Τη σκυτάλη παραλαμβάνει μία ακόμη σπουδαία φωνή της γενιάς της με πολυάριθμες δισκογραφικές διακρίσεις, η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Η καλλιτέχνιδα προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Το 1996 παίρνει την τολμηρή απόφαση να μεταβεί στην πρωτεύουσα και να αναζητήσει την πορεία της στο τραγούδι. Αν και η μετάβαση στο νέο περιβάλλον ήταν – θεωρητικά – δύσκολη, η Νατάσα Θεοδωρίδου είχε ως όπλο την ιδιοσυγκρασία της.

Την ίδια χρονιά, συναντά τον Αντώνη Ρέμο, το Λάμπη Λιβιεράτο και τον Παντελή Καναράκη στις «Χάντρες».

Το 1997, εισέρχεται επίσημα στη δισκογραφία κυκλοφορώντας την πρώτη προσωπική δουλειά της από τη Sony Music, με την ετικέτα της «Columbia». Τα δεκατρία (13) τραγούδια του δίσκου που έφερε ως τίτλο το ονοματεπώνυμό της «έκρυβαν» μεγάλες επιτυχίες οι οποίες έδωσαν τεράστια ώθηση στην καριέρα της Νατάσας Θεοδωρίδου:

«Ένα Σπίτι Καίγεται (Κρίμα)» και «Σε Τελική Ανάλυση» (Τριαντάφυλλος / Εύη Δρούτσα), «Δε Σε Αδικώ» (Γιάννης Μπιθικώτσης / Ελένη Γιαννατσούλια), «Δίχως Λόγο Και Αφορμή» (Τριαντάφυλλος / Ελ. Γιαννατσούλια).

Μαζί με τον Τριαντάφυλλο, έναν από τους κύριους συντελεστές του δίσκου, μετέφεραν στα ελληνικά την επιτυχία «Amulet» της Βελγίδας Natacha Atlas και της γαλλομαροκινής μπάντας των Sawt el Atlas.

Το άλμπουμ γίνεται πλατινένιο ξεπερνώντας τις 50.000 πωλήσεις αντιτύπων (σ.σ. Εκείνο το έτος το όριο για την πλατινένια διάκριση είχε μειωθεί κατά 10.000 πωλήσεις).

Το tracklist του άλμπουμ

01. Δίχως Λόγο Και Αφορμή
02. Ένα Σπίτι Καίγεται (Κρίμα)
03. Μη Γυρίσεις Ξανά (Amulet) – Ντουέτο με τον Τριαντάφυλλο
04. Αχ! Και Να ‘Τανε
05. Υποταγή Και Επανάσταση
06. Σε Τελική Ανάλυση
07. Δε Σ’ Αδικώ
08. Γύρνα
09. Κάνε Ένα Ταξίδι Μέσα Στα Μάτια Μου
10. Ίσως
11. Κάνε Ό,τι Θες
12. Σβήνω Από Τα Χάρτη
13. Τι Μου ‘Χεις Κάνει

  • Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του CD «Νατάσα Θεοδωρίδου»:
  • Bonus – Το video clip του «Ένα Σπίτι Καίγεται»:

 

Διαβάστε τα προηγούμενα αφιερώματα της ενότητας «Ο πρώτος δίσκος των stars», εδώ!

Νατάσα Θεοδωρίδου & Γιώργος Θεοφάνους - Μαζί Με Σένα (CD Album Cover) - Hit ChannelΑκούστε: Νατάσα Θεοδωρίδου & Γιώργος Θεοφάνους: Το live album «Μαζί Με Σένα» κυκλοφόρησε!

Αφήστε το σχόλιό σας