Η καινούρια στήλη που εγκαινιάζει το Hit Channel έρχεται να μας θυμίσει τα πρώτα βήματα των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, την είσοδό τους στη δισκογραφία.

Δίσκοι οι οποίοι ενίοτε δεν είναι γνωστοί ούτε στους φανατικούς θαυμαστές τους, βγαίνουν από τη δισκοθήκη του Hit Channel και φέρνουν μαζί τους το άρωμα των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Τα εξώφυλλα των πρώτων δισκογραφικών δουλειών τους συμπυκνώνουν σε μία φωτογραφία την αγωνία, το άγχος, τη λαχτάρα και τα όνειρα του καθενός και της καθεμίας. Εκείνης της στιγμής όπου στήθηκαν μπροστά στο φακό και άκουσαν το πρώτο «κλικ» από τα εκατοντάδες επερχόμενα της διαδρομής τους.

Σήμερα θα μας απασχολήσει ο Αντώνης Ρέμος!

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στην γερμανική πόλη του Ντύσελντροφ. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα όταν ο ίδιος βρισκόταν στην ηλικία των 10 ετών. Τελειώνοντας τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο, εισέρχεται στη σχολή του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης προκειμένου να σπουδάσει το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου. Η πρώτη επαφή του Αντώνη Ρέμου με τη ζωντανή μουσική και το κοινό πραγματοποιήθηκε όταν τραγούδησε σε μία εκδήλωση που διοργανώσε η σχολή του.

Το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» τον οδηγεί γρήγορα στις πίστες της συμπρωτεύουσας. Με επιμονή στο στόχο του και προσμονή, ο Αντώνης Ρέμος μετά την είσοδο των 90’s καταλήγει στο δυναμικό του παλαιού νυχτερινού κέντρου της Θεσσαλονίκης, «Άστρα». Εκεί, επί τρία συναπτά έτη, εμφανίζεται δίπλα σε τραγουδιστές όπως ο Νίκος Κουρκούλης, ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης κ.ά.

Το ταλέντο του Αντώνη Ρέμου αρχίζει να διαφαίνεται και το όνομά του γίνεται θέμα συζήτησης στα καθημερινά πηγαδάκια της πόλης. Στο «Άστρα» τον είχε παρακολουθήσει και η «μεγάλη Κυρία» του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα, με την οποία είχε την τιμή να συνεργαστεί επί σκηνής αρκετά χρόνια αργότερα.

Το 1995 μετακομίζει στην Αθήνα και εντάσσεται στην οικογένεια της Sony Music και ένα χρόνο μετά, το 1996, κυκλοφορεί κάτω από την ετικέτα της «Ακτής» την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τον τίτλο «Αντώνης Ρέμος». Ο Φοίβος εμπιστεύεται στον φέρελπι τραγουδιστή πέντε κομμάτια εμβληματικής αξίας για το ντεμπούτο του: «Τι Ήμουνα Για Σένα», «Εμείς», «Για Να Την Κερδίσεις», «Το Κέρμα» και «Τα Μεταξωτά Σου Χέρια».

Στο «Εμείς» ο καλλιτέχνης τραγούδησε σε ένα ντουέτο κομβικής σημασίας με τη Μαντώ, ενώ ο δίσκος περιλάμβανε και το πολυαγαπημένο «Μην Απορείς» (Μουσική: Δημήτρης Παπαδόπουλος / Στίχοι: Βούλα Γκίκα). Εκείνο το CD, το οποίο διατέθηκε επίσης σε LP και κασέτα, γίνεται χρυσό (τουλ. 30.000 πωλήσεις) από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας και μέσα στο χρόνο πλατινένιο (τουλ. 60.000 πωλήσεις). Ο Αντώνης Ρέμος είναι πλέον το «next big thing» της δισκογραφίας

Tracklist

01. Για Να Την Κερδίσεις
02. Τι Ήμουνα Για Σένα
03. Το Κέρμα
04. Αν Ξαναρθείς
05. Εμείς
06. Μην Απορείς
07. Τα Μεταξωτά Σου Χέρια
08. Τα Καμπαναριά
09. Στημένο Παιχνίδι
10. Έβαλα Σημάδι
11. Οι Ώρες Της Αγρύπνιας

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του CD «Αντώνης Ρέμος»:

 

Bonus 1

Η κασέτα από την προσωπική συλλογή του γράφοντος (κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος):

Αντώνης Ρέμος - πρώτος δίσκος - 1996 (κασέτα) - Hit Channel

Bonus 2

Τα video clip των «Τι Ήμουνα Για Σένα» και «Εμείς»:

 

Διαβάστε εδώ όλα τα προηγούμενα αφιερώματα της ενότητας «Ο πρώτος δίσκος των stars»

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας