Η καινούρια στήλη που εγκαινιάζει το Hit Channel έρχεται να μας θυμίσει τα πρώτα βήματα των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, την είσοδό τους στη δισκογραφία.

Δίσκοι οι οποίοι ενίοτε δεν είναι γνωστοί ούτε στους φανατικούς θαυμαστές τους, βγαίνουν από τη δισκοθήκη του Hit Channel και φέρνουν μαζί τους το άρωμα των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Τα εξώφυλλα των πρώτων δισκογραφικών δουλειών τους συμπυκνώνουν σε μία φωτογραφία την αγωνία, το άγχος, τη λαχτάρα και τα όνειρα του καθενός και της καθεμίας. Εκείνης της στιγμής όπου στήθηκαν μπροστά στο φακό και άκουσαν το πρώτο «κλικ» από τα εκατοντάδες επερχόμενα της διαδρομής τους.

Συνεχίζουμε με τη Δέσποινα Βανδή!

Η γνωστή καλλιτέχνιδα είχε αρχίσει να τραγουδά επαγγελματικά σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης από νεαρή ηλικία, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σπουδάζοντας ταυτοχρόνως στη Φιλοσοφική Σχολή της πόλης. Ανάμεσα στα βιβλία και τις παρτιτούρες η Δέσποινα Βανδή γνωρίζει το Βασίλη Καρρά. Ο λαϊκός τραγουδιστής της κεντρίζεται από τη φωνή της και την προτρέπει να εμφανιστεί στο πλευρό του, σε μία συνεργασία ορόσημο για την εξέλιξη της καριέρα της.

Σύντομα, η Δέσποινα Βανδή υπογράφει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με τη MINOS EMI και το 1994 συστήνεται επίσημα στο μουσικόφιλο κοινό με το δίσκο «Γέλα Μου».

Ο Βασίλης Καρράς επιστρατεύει τις δημιουργικές του ικανότητες και χαρίζει στην πρωτοεμφανιζόμενη τότε τραγουδίστρια τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του άλμπουμ, τα τραγούδια «Γέλα Μου» και «Το Αδιέξοδο». Στο «Αδιέξοδο», μάλιστα, συμμετέχει φιλικά ο Γιάννης Πάριος.

Το τρίτο γνωστότερο κομμάτι του CD, «Δεν Υπάρχει Τίποτα», υπέγραφε ο Τόνυ Κονταξάκης.

Δύο έτη μετά, το 1996 κυκλοφορεί η δεύτερη προσωπική δουλειά της Δέσποινας Βανδή («Εσένα Περιμένω») και το 1997 συναντάται για πρώτη φορά δισκογραφικά με το Φοίβο στις «Δέκα Εντολές».

– Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του CD «Γέλα Μου»:

 

– Bonus, τα video clip των «Γέλα Μου» και «Το Αδιέξοδο»:

► Διαβάστε τα προηγούμενα αφιερώματα της ενότητας «Ο πρώτος δίσκος των stars»!

#1: Καίτη Γαρμπή
#2: Μιχάλης Χατζηγιάννης

 

Αφήστε το σχόλιό σας