Αυτός ο πλανήτης δεν τους χωράει όλους!

Με χαρακτηρισμούς όπως «η μεγάλη έκπληξη του καλοκαιριού» και «ένα αληθινό κινηματογραφικό αριστούργημα», η νέα ταινία του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise φαίνεται να έχει συγκλονίσει κοινό και κριτικούς στην Αμερική… Η ετυμηγορία είναι σαφής: Η ταινία «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

Ένας συντριπτικός, φοβερά θανατηφόρος ιός σάρωσε τη γη, περίπου μια δεκαετία πριν. Σήμερα, ένας συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων που κατάφεραν να επιβιώσουν της πανδημίας. Παρότι αρχικά τα δυο στρατόπεδα δείχνουν διατεθειμένα να συνυπάρξουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα προκειμένου να αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη.

Στο παρελθόν, η ιδέα της αναβίωσης της σειράς ταινιών «Πλανήτης των Πιθήκων» σε ένα καινούριο πρωτοποριακό franchise, φάνταζε αδύνατη. Το 2011 όμως, η μαγευτική ερμηνεία του Άντι Σέρκις και τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ των Weta Digital κατάφεραν με το «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση», να κηρύξουν την αρχή μιας νέας εποχής. Η ταινία κατέστη αυτομάτως διεθνής επιτυχία μαζεύοντας περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, εν μέσω πανηγυρικής κριτικής αποδοχής και ενθουσιωδών εκδηλώσεων από το απανταχού κινηματογραφόφιλο κοινό. Ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία ζωντανής δράσης στην οποία πρωταγωνιστεί ένα νοήμον ζώο – με ανθρώπινες αξίες και αδυναμίες που μπορούν να προκαλέσουν συναισθηματικούς δεσμούς με τους κανονικούς ανθρώπους.

Η «Εξέγερση» ήταν μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα, την οποία οι συγγραφείς ήθελαν να κατευθύνουν, στην πορεία, προς την εξέλιξη της «Αυγής». «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση» έκλεισε με τους πιθήκους να δραπετεύουν από τα ανθρώπινα δεσμά, τη στιγμή που ο θανατηφόρος ιός – ο οποίος προκλήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους – εξαπλωνόταν παγκοσμίως. Ο Σίζαρ, ο καλοπροαίρετος ηγέτης των πιθήκων, οδήγησε τους πιθήκους στο δάσος Muir, έναν παράδεισο λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει με τον άνθρωπο-φίλο του, τον Ουίλ, για να ξεφύγουν από τα περιοριστικά όρια της πόλης.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή» ήθελε να υπάρχει μια χρονική συνέχεια ανάμεσα στις δυο ιστορίες. Έτσι, στη νέα ιστορία οι πίθηκοι έχουν συνεχίσει την κατασκευή μιας κοινότητας στο δάσος Muir, προοδεύοντας ολοένα και περισσότερο. Πέρα από την αποκλεισμένη περιοχή των πιθήκων, τα φώτα του πολιτισμού αργοσβήνουν, μιας και η φονική πανδημία δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Είμαστε λοιπόν σε ένα κομβικό σημείο, όπου ο ανθρώπινος πολιτισμός φθίνει δραστικά και τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στα δυο είδη δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν και τόσο εύκολα.


Από 17 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon και σε 3D.

Αφήστε το σχόλιό σας