Ο Παντελής Κυραμαργιός παρουσίασε στο Κρεμλίνο ένα δίσκο πολλά υποσχόμενο και στη σκηνή βρέθηκε μαζί με την καλλιτεχνική κολεκτίβα “Πλέγμα” όπου και τον πλαισίωνε. Ιδιαίτερος δίσκος από τις συμμετοχές των καλλιτεχνών στα τραγούδια που έχει γράψει, μέχρι και όλη την ιστορία που θέλει να διηγηθεί.

Όπως είπε κι ο ίδιος πάνω στη σκηνή και καθώς έφτανε το τέλος της βραδιάς, νιώθει σαν να έχει 20 τραγούδια ο δίσκος, αν και τα τραγούδια είναι 10, γιατί μετράει και τις αφηγήσεις που είναι ουσιαστικά και μία ολοκληρωμένη ιστορία.

Ύστερα από το άλμπουμ “Ως την άκρη της κλωστής” που έδωσε τη χαρακτηριστική πινελιά για το πώς θα κινηθεί μετέπειτα στη μουσική, ο Παντελής Κυραμαργιός φαίνεται πως έχει αρκετές “αρετές”.

Σε δύσκολους καιρούς που επηρεάζουν πολλά θέματα, ο Παντελής αφήνει τις “Μέλισσες“, με τις οποίες συμπορεύτηκε για 10 ολόκληρα χρόνια, από το 2008 και με τις οποίες είχε τεράστιες επιτυχίες και ήταν το no1 συγκρότημα στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Έτσι, τον περασμένο Νοέμβριο, αποφασίζει να διαγράψει μία δική του ιδιαίτερη πορεία στη μουσική και σε έντεχνους πια δρόμους.

Τραγουδάει, κάτι που πολλοί δεν το ήξεραν, ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει από τα χέρια του τα πλήκτρα και την κιθάρα, που έχουν άμεσες εναλλαγές…

Παρόλα αυτά, τα άλμπουμ και οι πωλήσεις τους έχουν λιγοστέψει κατά πολύ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κι είναι γεγονός. Ο κόσμος δεν αγοράζει πια και προτιμάει να τα βρίσκει μέσα από το διαδίκτυο -for free. Πώς, λοιπόν, με ένα άλμπουμ που δεν είναι σαν όλα τα άλλα (εννοώντας καθαρά εμπορικό) και η αισθητική του ταιριάζει σε μία μικρή μερίδα κόσμου, ο Παντελής σκέφτεται και κάνει ένα τέτοιο βήμα;

Τελικά όσοι βρεθήκαμε στο Κρεμλίνο, καταλάβαμε το γιατί. Το μαγαζί κατάμεστο. Και πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, αλλά και νεότεροι ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της “Αρετής” και το όλο σκηνικό που στήθηκε για εκείνη τη βραδιά.

Αυτός ο δίσκος αξίζει για δύο λόγους. Μοναδικότητα και συνεργασίες. Παλιό και σύγχρονο.

Τους στίχους και τη μουσική σε όλα τα τραγούδια υπογράφει ο Παντελής Κυραμαργιός, ενώ τα κείμενα είναι δικά του εξίσου, σε συνεργασία με τη Λίνα Ζαμπετάκη. Στις συνεργασίες θα βρεις το όνομα του Γιώργου Νταλάρα, του Γιάννη Κότσιρα, του Μίλτου Πασχαλίδη, της Μάγδα Βαρούχα, της Μαρίας Παπαγεωργίου, της Βιολέτας Ίκαρη, ενώ παρουσιάζει και μερικές νέες φωνές, πολλά υποσχόμενες, αυτές των Γεωργία Νταγάκη, Δήμητρα Κελεκίδη.

Μερικά από τα τραγούδια του δίσκου υπήρξαν προπομποί και κυκλοφόρησαν πριν από μερικούς μήνες online, ενώ εδώ και μερικές μέρες μπορείτε να βρείτε όλο το δίσκο στο επίσημο κανάλι της δισκογραφικής -Panik Records τα οποία πήραν αρκετή αγάπη από τον κόσμο γι’αυτό το νέο εγχείρημα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Τολμηρός δίσκος που ελπίζουμε να περπατήσει σε μία δισκογραφία ίσως-νεκρή.

Ξεχωρίσαμε το “Αρετή” και το τραγούδι στο οποίο συμμετέχει η Μάγδα Βαρούχα το “Πόσες Εικόνες”.

Ακούστε το “Πόσες εικόνες” με τη φωνή της Μάγδας Βαρούχα.

Αφήστε το σχόλιό σας