Ο Όλυμπος Έπεσε - ταινίαΟ Λευκός Οίκος καταρρέει μετά από αιφνίδια χτυπήματα τρομοκρατών.


Δραματικές εξελίξεις σε ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα με εντυπωσιακά οπτικά εφέ και ένα μεγάλο, λαμπερό καστ.

Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ), έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο (Άαρον Έκχαρτ), όταν η λιμουζίνα που τον μεταφέρει πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία (Άσλεϊ Τζάντ). Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ. Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον Πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

«Όταν ο παραγωγός Άβι Λένερ μου έφερε το σενάριο, κατάλαβα αμέσως ότι ήταν ένα πολύ καλό έργο με απεριόριστες δυνατότητες», λέει ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά. «Ο τίτλος με ταξίδεψε κατευθείαν στην ιδέα του μύθου. Ο Όλυμπος, η κατοικία των Ελλήνων θεών, συμβολίζει μια το δυναμικό στοιχείο. Στην ταινία αυτή ο Λευκός Οίκος θρυμματίζεται με έναν απίστευτο τρόπο. Η Αμερική καταρρέει, όταν πέφτει το μεγαλύτερο μνημείο της.»

«Οποιαδήποτε στιγμή και να γυρίσεις τη ματιά σου στο σετ θα δεις καταξιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ όπως οι Μελίσα Λίο, Μόργκαν Φρίμαν, Άαρον Έκχαρτ και Άντζελα Μπάσετ», λέει ο ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας Τζέραρντ Μπάτλερ. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μπάτλερ, περνά κυριολεκτικά μέσα από την κόλαση για να καταφέρει να σώσει τον Πρόεδρο. Είναι ο κλασσικός ήρωας ο οποίος κάνει τα πάντα για να παραμείνει ζωντανός ο ίδιος και  προστατευόμενος του.

Σε αυτή την ταινία τα οπτικά εφέ έχουν την τιμητική τους. Ο σκηνογράφος Ντέρεκ Χιλ δημιούργησε ένα τεράστιο και λεπτομερές σκηνικό για την πιο ακριβή σκηνή της ταινίας. «Χτίσαμε στην κυριολεξία τον Λευκό Οίκο στην Λουιζιάνα. Το όλο θέαμα ήταν τρομερά εντυπωσιακό και πραγματικά το χτίσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», λέει ο σκηνοθέτης.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από την Odeon, στις 21 Μαρτίου. Δείτε το trailer:

Αφήστε το σχόλιό σας