Ντάνιελ Ντέι Λιούις lincoln
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα

Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Ντάνιελ Ντέι Λιούις, παρουσιάζει τον «Λίνκολν»

«Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι και αφέντης κανενός»

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2013. Καταχειροκροτούμενος και μέσα σε μια ζεστή κινηματογραφική ατμόσφαιρα – με 1.500, περίπου, άτομα να έχουν απολαύσει μόλις την τελευταία του ταινία – ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ντάνιελ Ντέι Λιούις βρέθηκες χθες στην Αθήνα για να μοιραστεί μαζί μας λίγη από την κινηματογραφική του λάμψη.

Η αποκλειστική φιλανθρωπική προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Λίνκολν», στην οποία ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο ενός εκ των σημαντικότερων προέδρων στην ιστορία της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, την 20th Century Fox  και την Odeon, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απροσδόκητη και η προβολή γέμισε ασφυκτικά, με τους θεατές να αγκαλιάζουν και να επικροτούν τόσο τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, όσο και την αριστουργηματική απόδοση ενός πολύ δύσκολου ρόλου, από έναν εκ των πλέον χαρισματικών καλλιτεχνών του παγκόσμιου σινεμά. Ο ηθοποιός, εμφανώς ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου για το τελευταίο του πόνημα, συνομίλησε με το κοινό, τόσο για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τα ευαίσθητα θέματα ηθικής που απασχολούν εξίσου τον ίδιο αλλά και την ταινία, όσο και για τη σχέση του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και για το εξαιρετικά σημαντικό, ανιδιοτελές, έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Τον Ντέι Λούις παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών κυρία Δάφνη Οικονόμου, επισημαίνοντας την προσήλωση και αφοσίωσή του στο έργο της Εταιρίας, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται με πολύ κόπο αλλά και πολλή αγάπη. Στην προβολή της ταινίας βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 20th Century Fox, κ. Τζιμ Γιαννόπουλος.

Σύνοψη:
Η ταινία παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις σε ένα συναρπαστικό θρίλερ, που εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στον Λίνκολν και τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, και ν’ αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής.

Η ταινία «Λίνκολν» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους όλης της Ελλάδας, αυτή την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την Odeon

Αφήστε το σχόλιό σας