Μία ομάδα από νέα, ευαισθητοποιημένα παιδιά, πραγματοποιεί κάτι που ήθελαν αρκετό καιρό κι αυτό είναι ένα τραγούδι κατά της σχολικής βίας (bullying), ώστε να αφυπνίσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, πάνω σε ένα θέμα αρκετά λεπτό τα τελευταία χρόνια.

«Ο κόσμος που ονειρεύτηκα» είναι το επίσημο τραγούδι του κινήματος «Be You», στο οποίο τραγουδάει η πρώην παίκτρια του The Voice, Κυριακή Κοτζιάπαση.

Η Κυριακή, έχοντας μπει δυναμικά στο χώρο, κάνει και το πρώτο της βήμα στη σύνθεση τραγουδιού και δεν μπορούσε να υπάρχει άλλος, καλύτερος τρόπος από αυτό το τραγούδι, που είναι για πολύ καλό σκοπό.

Η εθελοντική δράση ‘Be You» είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό κίνημα. Η ίδρυση του κινήματος αυτού, αποτελεί καρπό ευαισθητοποίησης νέων κατά του σχολικού εκφοβισμού στα ελληνικά σχολεία και ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου κινήματος είναι ο Jim Varounis, ο οποίος εδώ κι αρκετά χρόνια, προσπαθεί με κάθε μέσω να προωθήσει το συγκεκριμένο κίνημα, αλλά και να βοηθήσει παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Εμείς, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε σε όσους διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο, είναι είτε βιώνουν εκφοβισμό στο σχολείο, στο προσωπικό περιβάλλον τους, είτε γνωρίζουν κάτι που συμβαίνει σε τρίτους και πρέπει να ειπωθεί, να μη διστάσουν να μιλήσουν, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να σώσουν πολλές ζωές και να βοηθήσουν παιδιά ώστε να ζήσουν ελεύθερα κι όχι μέσα στο φόβο. Πρέπει να δεχόμαστε και να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας όπως είναι. Υπάρχουν οι υγιείς τρόποι για όλες τις αλλαγές που επιθυμούμε.

Οφείλουμε να τηρούμε τα τρία Α: Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο!

Η μουσική στο τραγούδι ανήκει στην Κυριακή Κοτζιάπαση, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Λουλάκης.

Θα το βρείτε ανεβασμένο στο Youtube κανάλι της νεαρής Natasha Kay που είναι και το πρόσωπο της καμπάνιας, «Be You».

“Δεν έχει ο κόσμος λογική και ευαισθησία,
κι αν δεν παλέψουμε εμείς δεν θα ακουστεί». 

Αφήστε το σχόλιό σας