Πώς θα έμοιαζε η εποχή του κλασικού κινηματογράφου με χρώμα; Το έργο «Η Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα» δίνει την απάντηση.


Μία από τις διαχρονικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, το «Η Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα», ανανεώνεται με χρώμα και επαναπροβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο οργανισμός «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» γιορτάζει πενήντα έτη επιτυχίας στα κινηματογραφικά δρώμενα προχωρώντας σε μία καινοτόμα ενέργεια για τα ελληνικά δεδομένα. Για την επίτευξη του φιλόδοξου πλάνου χρειάστηκε η συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και των «West Wing Studios Inc.» της Φλόριντα.

Το αναπόσπαστο κομμάτι του κλασικού ελληνικού σινεμά είναι αδιαμφισβήτητα η ασπρόμαυρη αισθητική. Παρόλο που η συγκεκριμένη τεχνική κινηματογράφησης ήταν έως ένα βαθμό αναγκαστική ελέω διαθέσιμης τεχνολογίας στην Ελλάδα αρχικά και περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων για πολλούς παραγωγούς εν συνεχεία, η ασπρόμαυρη εικόνα διατηρεί αμείωτη την ακαταμάχητη γοητεία της.

Οι πρώτες έγχρωμες ταινίες εμφανίστηκαν στον εγχώριο κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η παραγωγή τους καθιερώθηκε – για όσους είχαν τις δυνάμεις – από τα τελευταία έτη εκείνης της δεκαετίας και έπειτα.

Η κρυφή επιθυμία όλων μας είναι να μεταφερθούμε κατά κάποιον μαγικό τρόπο στη νοσταλγική ασπρόμαυρη εποχή και φυσικά να δούμε τις χρωματικές αποχρώσεις πίσω από το σελιλόιντ.

Το… θαύμα επιτυγχάνεται από την «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» η οποία επιχρωματίζει το «Η Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα» (1965), το κύκνειο σκηνοθετικό άσμα του σπουδαίου Γιώργου Τζαβέλλα. Το έργο βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική πράξη του Γ. Τζαβέλλα από το 1958. Πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού στους αξέχαστους ρόλους του «Αντώνη Κοκοβίκου» και της «Κυρίας Ελένης Κοκοβίκου».

Η έγχρωμη έκδοση του φιλμ θα προβληθεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1η Μαρτίου στις αίθουσες του «Village» Αμαρουσίου με τη διανομή της Spentzos Film. Η παρουσίαση δε συμπίπτει μόνο με το ιωβηλαίο της «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος», αλλά και με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιώργου Τζαβέλλα.

Πάρτε μία γεύση από το πανέμορφο αποτέλεσμα στο παρακάτω video:

Αφήστε το σχόλιό σας