Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο «Σταυρό του Νότου»

-

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μία μουσική περιήγηση «Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή».

Μετά από ένα γεμάτο μουσικό καλοκαίρι, με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Παπαγεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει ζωντανά και επί σκηνής, τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή».

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στο «Σταυρό του Νότου Club».

Εκτός από τα δώδεκα τραγούδια του νέου του δίσκου, που κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal, ο Γιάννης Παπαγεωργίου θα μοιραστεί με όλους εμάς τραγούδια του από το παρελθόν («Τα Ρεφρέν Κάποιου Χρησμού», 2015), από τραγούδια καινούργιας σοδειάς και από τραγούδια νοικιασμένα από αλλού.

Όλα τα τραγούδια είναι ενορχηστρωμένα από τον ίδιο, για τέσσερα έγχορδα μουσικά όργανα, δύο νυκτά και δυο τοξωτά, σμίγοντας έτσι το παλιό με το καινούργιο, την ανατολή με τη δύση, την παραλαβή με την παράδοση.

Συμμετέχουν ο Ορφέας Περίδης και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Κυριάκος Παυλίδης (βιολί) και Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο).

«Η σιωπή νοηματοδοτεί το πριν και το μετά της γήινης ύπαρξης. Η σιωπή “σπάει” με τη γέννηση και επανέρχεται με το θάνατο. Εμείς αντιλαμβανόμαστε μόνο το ενδιάμεσο», σχολιάζει ο Γιάννης Παπαγεωργίου για τον τίτλο του άλμπουμ του.

«Μέσα σε αυτό δρούμε και υπάρχουμε. Μέσα σε αυτό γράφονται και τα τραγούδια. Μιλούν για αυτό, αφουγκράζονται όμως το άλλο, εκείνο που προκαλεί το μεγαλύτερο θόρυβο, μες την απέραντη ησυχία του…»

Αφήστε το σχόλιό σας