Το είδωλο του rapper

Ο Eminem συνεχίζει να αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα είδωλά του, τον Tupac, τον rapper που άλλαξε για πάντα την ιστορία του hip hop.

«Έκανε το hip hop να εξελιχθεί, έφερε πολύ περισσότερα πράγματα από ό, τι έκαναν οι rapper εκείνη την εποχή – έγραψε ο rapper στο Paper magazine – τα οδήγησε στο επόμενο επίπεδο, η μουσική του και τα λόγια του ήταν γεμάτη συναίσθημα. Ένα σωρό κόσμος λέει «μπορείς να ακούσεις Pac», και αυτό είναι απολύτως αληθές. Ο τρόπος που επέλεγε αυτές τις λέξεις σε συνδυασμό με το beat ήταν απολύτως ιδιοφυές, είναι σαν να ήξερε ποιο beat ήταν το κατάλληλο για να εκφράσει μια ορισμένη έννοια.»

Ο Eminem είπε επίσης ότι έμαθε πολλά πράγματα από τον Tupac, ο οποίος γι ‘αυτόν ήταν ένα πραγματικό πρότυπο.

«Κάθε πράγμα που ράπαρε το ένιωθε – συνέχισε rapper από το Detroit – Αν έκανε ένα λυπημένο τραγούδι, σ’ έκανε να κλάψεις. Είχε πολλές διαφορετικές πτυχές:θυμωμένος, μαχητικός, διασκεδαστικός. Το πνεύμα του μου μιλά γιατί ήταν σαν να μπορούσε να μου διαβιβάζει όλα αυτά που πίστευε, ένιωθε, ιδιαίτερα όταν έκανε το «Me Against the World». Μπορείς να ακούσεις κάθε πτυχή του πόνου του, κάθε συναίσθημα. Όταν ήταν ευτυχισμένος, όταν ήταν λυπημένος. Η ικανότητά του να αγγίξει τις ζωές των ανθρώπων ήταν πραγματικά απίστευτη. »

Αφήστε το σχόλιό σας