Το να ανεβαίνει στη σκηνή, όχι μόνο άλλαξε τη ζωή του Elton John, αλλά τον έσωσε από μια πολύ σκοτεινή περίοδο.

Αυτό εξήγησε ο ίδιος καλλιτέχνης στο ET, με αφορμή την παρουσίαση της βιογραφικής ταινίας «Rocketman» στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο τραγουδιστής θυμήθηκε μια επίκαιρη στιγμή στη καριέρα του: τη συναυλία στο Dodger Stadium το 1975: «Δύο μέρες πριν την συναυλία, έκανα πλύση στομάχου, είχα πάρει υπερβολική δόση και δύο μέρες αργότερα ήμουν στο Dodger Stadium με τους Cary Grant και Billie Jean King που πέρασα την καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

«Μπορείτε να πείτε ότι είμαι ανθεκτικός και ναι, είμαι, δεν θα έχανα με τίποτα την ευκαιρία να παίξω σε αυτό το θαυμάσιο γήπεδο. Ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου. Αλλά πριν από αυτή τη συναυλία δεν ήμουν νοητικά καλά».

Ο Elton John, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αναγνωρίσει ότι είχε ζητήματα εθισμού με ναρκωτικά και αλκοόλ, δήλωσε ότι δεν θα ήταν ζωντανός σήμερα αν δεν είχε ζητήσει βοήθεια όταν αισθάνθηκε «ντροπή» για τον εαυτό του.

«Η ζωή μου ήταν ένα θαύμα, μια σειρά από τύχη και θαρραλέες αποφάσεις, αλλά η ύπαρξη της ταινίας απόψε είναι σουρεαλιστική.»

«Επειδή γι’ αυτό που προσπάθησα να κάνω στον εαυτό μου, δεν έπρεπε να καθόμουν εδώ, ήμουν πολύ τυχερός, σε ένα σημείο ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι είχα δύο επιλογές: η μία ήταν να ζήσω η άλλη να πεθάνω».

«Μου πήρε 16 χρόνια για να ζητήσω βοήθεια. Να πω αυτές τις δύο λέξεις: «Χρειάζομαι βοήθεια». Ήμουν τόσο περήφανος, αλλά ήξερα ότι είχα πρόβλημα και ένιωσα ντροπή για τον εαυτό μου».

Το «Rocketman» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Μαΐου με τη διανομή της Odeon.

Δείτε ακόμα:

Το πρώτο single από το soundtrack της ταινίας «Rocketman» για τον Elton John

Αφήστε το σχόλιό σας