Ο «Δρόμος» των Μίμη Πλέσσα & Λευτέρη Παπαδόπουλου ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,991ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ο θρυλικός «Δρόμος» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου ανεβαίνει στο σανίδι του «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το 1969 ο Μίμης Πλέσσας γράφει τη μουσική και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τους στίχους του «Δρόμου» και ο Γιάννης Πουλόπουλος με τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη ερμηνεύουν τα τραγούδια του δίσκου.

Τραγούδια όπως τα «Ξημερώνει Κυριακή», «Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου», «Το άγαλμα», «Έπεφτε βαθιά σιωπή» και «Γέλαγε η Μαρία», τα οποία άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Χαρακτηριστικά, στο «Δρόμο» απονεμήθηκε για τις πωλήσεις του χρυσός δίσκος, ενώ παράλληλα αποτελεί μέχρι και σήμερα τον εμπορικότερο δίσκο όλων των εποχών με περισσότερες από 3.500.000 πωλήσεις αντιτύπων.

45 χρονιά μετά την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου ο «Δρόμος» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου ανεβαίνει στο σανίδι του «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με ένα πλούσιο επιτελείο ταλαντούχων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Τους πρωταγωνιστικούς – ερμηνευτικούς ρόλους θα κατέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ως τροβαδούρος του σήμερα και η Ρένα Κουμιώτη, ως η πρώτη διδάξασα.

Ο Δρόμος - Μίμης Πλέσσας - Λευτέρης Παπαδόπουλος - Γιάννης Πουλόπουλος - Πόπη Αστεριάδη - Ρένα Κουμιώτη
Το αυθεντικό εξώφυλλο του «Δρόμου».

Στη σκηνή του «Θέατρον» θα εμφανιστούν επίσης οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, όπως επίσης οι Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη και Γιάννης Καραούλης.

Το έργο υπογράφουν οι Παναγιώτης Μπρατάκος και Μάρω Μπουυρδάκου με τη σκηνοθετική επιμέλεια να την έχει ο Μάνος Πετούσης.

Συμπράττει η ομάδα του ΔΡΟΜΟΥ: Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal, Χάρης και Γιώργος Μαλωναδάκης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης.

Παραγωγή: Άκης Ευαγγέλου

Οι παραστάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 26 Φεβρουαρίου 2014 και να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη έως Κυριακή.

Αφήστε το σχόλιό σας