Ο Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης για την παρακαταθήκη του Βασίλη Τσιτσάνη.


Ο Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης, δύο φημισμένοι συνθέτες και σολίστ, «ψηλαφίζουν» την εργογραφία του σπουδαίου λαϊκού μουσουργού Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Χρήστος Ζερμπίνος είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός που συνέδεσε το ακορντεόν με τα κλασσικά όργανα, αναδεικνύοντας ως όργανο για κονσέρτο. Έχει συνυπάρξει με την Καμεράτα Ορχήστρα τωv Φίλωv της Μoυσικής, την Ορχήστρα τωv Χρωμάτωv, την ALEA III της Βoστώvης, την Εθvική συμφωvική Ορχήστρα της EPT, το Ελληvικό Συγκρότημα Σύγχρovης Μoυσικής, την Αθηvαϊκή Συμφωvική Δημoτική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρovης Μoυσικής της EPT και μικρότερα σύνολα. Αποτελεί κορυφαίο μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ο Μίλτος Λογιάδης είναι ο μόνιμος μαέστρος της «Ορχήστρας Των Χρωμάτων», του επίλεκτου μουσικού συνόλου που ίδρυσε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις. Ο συνθέτης και πιανίστας ολοκληρώθηκε ακαδημαϊκά στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που είχε απονεμηθεί. Έχει διευθύνει τις Ορχήστρες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Καμεράτα και πολλά ακόμη μουσικά σχήματα. Με τη Βασιλική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ηχογράφησε τα έργα που παρουσιάστηκαν στην Τελετή Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης προσεγγίζουν με τον ανάλογο σεβασμό τη μουσική παρακαταθήκη του Βασίλη Τσιτσάνη στο άλμπουμ «Μικρές Νυχτερινές Προσευχές». Οι δύο εξέχοντες μουσικοί έχουν επαναλάβει παρόμοια δισκογραφικά εγχειρήματα κατά το παρελθόν, προτείνοντας νέους τρόπους έκφρασης σε εμπνεύσεις του Μάνου Χατζιδάκι («Από Τα Πλήκτρα Στην Καρδιά») και σε στιγμές από το δημοτικό τραγούδι («Εαρινή Ισημερία»). Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του έργου ανήκει στον συνθέτη Μίνω Μάτσα, σε μία από τις σπάνιες φορές που κατέχει τον ρόλο του παραγωγού.

Δεκατέσσερα επιλεγμένα κομμάτια αναγεννιούνται με την αποκλειστική συνοδεία ενός ακορντεόν και ενός πιάνου γεφυρώνοντας το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με τη μουσική δωματίου. Οι ευρηματικές ενορχηστρώσεις σε δημιουργίες – ορόσημο όπως  το «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Το Παράπονο Του Ξενιτεμένου», το «Τι Σήμερα Τι Αύριο Τι Τώρα», το «Χωρίσαμε Ένα Δειλινό» κ.ά. αγαλλιάζουν τον ακροατή. Η παραγωγή του δίσκου συμπίπτει χρονολογικά με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη (1915 – 2015).

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

Ακούστε τον δίσκο παρακάτω ή πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο και επιλέξτε με ένα «κλικ» την υπηρεσία στην οποία θέλετε να τον βρείτε: smarturl.it/HC_ZerbinosLogiadis

Περιηγηθείτε στα τραγούδια πατώντας στην ένδειξη «PLAYLIST» πάνω – αριστερά στο video.

Tracklist

 1. Χωρίσαμε Ένα Δειλινό
 2. Αθηναίισσα
 3. Το Παράπονο Του Ξενιτεμένου (Σαν Απόκληρος Γυρίζω)
 4. Αρχόντισσα
 5. Γλυκοχαράζουν Τα Βουνά
 6. Τι Σήμερα, Τι Αύριο, Τι Τώρα
 7. Όσο Με Μαλώνεις
 8. Γιατί Με Ξύπνησες Πρωί
 9. Αντιλαλούνε Τα Βουνά
 10. Ίσως Αύριο
 11. Στρώσε Μου Να Κοιμηθώ (Πήρα Τη Στράτα Κι Έρχομαι)
 12. Το ‘Ξερω Πως Θα Μου Φύγεις
 13. Κάνε Λιγάκι Υπομονή (Μην Απελπίζεσαι)
 14. Συννεφιασμένη Κυριακή

Αφήστε το σχόλιό σας