Ένας από τους συνεργάτες και φίλους του Avicii, παραδέχεται ότι η γνωριμία τους του άλλαξε τη ζωή.

Ο Mike Einziger, το άτομο που συνυπέγραψε μαζί με τον Avicii την τεράστια επιτυχία «Wake Me Up» και συγχρόνως κιθαρίστας της ροκ μπάντας Incubus, προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί την απώλεια του φίλου του.

O Αμερικανός μουσικός γνώριζε πολύ καλά το Σουηδό DJ και μουσικό παραγωγό που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 20 Απριλίου, σε ηλικία 28 ετών, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που παραχώρησε στο «Variety» ο Einziger, υπάρχουν διάφορα ακυκλοφόρητα τραγούδια που έγραψε μαζί με τον Avicii και ελπίζει «ότι κάποια μέρα θα τα ακούσει ο κόσμος, επειδή για εμένα είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια που έχω γράψει».

Ο Mike Einziger συνάντησε για πρώτη φορά τον Avicii, ή Tim Berglinger όπως ονομαζόταν πραγματικά, το 2012.

Είχαν κοινούς φίλους, ειδικά τον πρόεδρο της Geffen Records, Neil Jacobson, ο οποίος βοήθησε τον Σουηδό αστέρας της EDM να αποφασίσει για τους μουσικούς που θα έπαιζαν στο άλμπουμ.

«Ήξερα ποιος ήταν ο Tim, αλλά δεν ήμουν πολύ εξοικειωμένος με το έργο του. Ήξερα το “Levels” και ότι ήταν αυτό το νεαρό παιδί που έδωσε αυτό το εκπληκτικό τραγούδι, το οποίο ήταν πραγματικά διαδεδομένο στην pop κουλτούρα», θυμάται ο Einziger. «Δεν ήθελα να γράψω EDM μουσική ή κάτι τέτοιο, αλλά όταν άκουσα ότι ο Tim ήθελε να συναντηθούμε για να μιλήσει για τη μουσική, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να διευρύνω αυτό που δούλευα.»

Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Einziger και ο Avicii, συζήτησαν για λίγες ώρες. Ήταν προφανές ότι έπρεπε να γράψουν μαζί μουσική μαζί. Ο Tim Bergling ήθελε να δημιουργήσει με περισσότερο οργανικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ζωντανά όργανα και τις φολκ επιρροές του ως σημείο αναφοράς.

«Κάναμε ένα σχέδιο ότι θα ερχόταν στο σπίτι μου και θα περνούσαμε ένα βράδυ γράφοντας, έτσι έγινε. Τότε προέκυψε το “Wake Me Up”», σχολιάζει ο κιθαρίστας των Incubus. «Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες. Ήταν σαν αυτή τη δόση της μαγείας που είναι αρκετά απίστευτη τώρα, ειδικά όταν κοιτάς ξανά πίσω: Την πρώτη φορά που καθίσαμε για να γράψουμε μουσική μαζί, γράψαμε το “Wake Me Up”», τονίζει.

Ο Mike Einziger και ο Avicii πέρασαν πολύ χρόνο μαζί γράφοντας μουσική και μετά γνωρίστηκαν καλά και σε προσωπικό επίπεδο. Έκαναν πολλές συζητήσεις για όσα έχουν περάσει, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και την πίεση που είχε φέρει στον DJ και παραγωγό η μεγάλη επιτυχία.

«Μακάρι να ήταν ακόμα εδώ», σχολιάζει ο Einziger.

«Μακάρι να ήμουν εκεί για να τον βοηθήσω. Ήταν τόσο γλυκό πρόσωπο και είχε μια τόση ζωή μπροστά του. Ίσως δεν το εκτίμησα τόσο πολύ όσο θα έπρεπε όταν ζούσε, αλλά πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου», ομολογεί. «Ένα κομμάτι από τη δουλειά που κάναμε μαζί είναι η μουσική για την οποία είμαι πιο υπερήφανος σε όλη μου τη ζωή. Περάσαμε μία δημιουργική περίοδο μαζί που ήταν πραγματικά συναρπαστική και διασκεδαστική. Όταν τέτοια πράγματα συμβαίνουν, είναι μαγικά και πραγματικά σπάνια.»

Επίσης ο Mike Einziger επαίνεσε το ισχυρό δημιουργικό όραμα του Avicii: «Ήταν τόσο αφοσιωμένος σε κάθε κομμάτι στο οποίο εργάστηκε. Και ήταν πραγματικά προνόμιο να είσαι γύρω από αυτό και να το μοιράζεσαι με κάποιον τόσο γεμάτο ζωντάνια.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας