Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Alexandre Desplat φθάνει για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο πολυβραβευμένος Alexandre Desplat, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία ονειρική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η στιγμή θα είναι φορτισμένη συναισθηματικά για τον 53χρονο Γάλλο μουσικοσυνθέτη ένεκα των ελληνικών «ριζών» που κατέχει από την πλευρά της μητέρας του. Ο Desplat επισκέπτεται τη χώρα μας έχοντας κερδίσει το Βραβείο Όσκαρ για την πρωτότυπη μουσική που εμπνεύστηκε στην ταινία «The Grand Budapest Hotel».

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έχει τοποθετήσει το όνομά του ανάμεσα στις πολυπόθητες υποψηφιότητες οχτώ συνολικά φορές. Στο παλμαρέ του διακρίνονται επίσης οι υποψηφιότητες των έργων του για τα βραβεία Χρυσής Σφαίρας, Grammy κ.ά.

Κάτω από το σύμβολο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ο Alexandre Desplat θα διευθύνει την εκατονταμελή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό τις συνθέσεις του.

Ο Alexandre Despat έχει γράψει τη μουσική σε φιλμ όπως τα «Το Παιχνίδι Της Μίμησης», «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Ο Χάρι Πότερ Και Οι Κλήροι Του Θανάτου», «Γκοτζίλα», «Ο Λόγος Του Βασιλιά», «Επιχείρηση Αργώ», «Η Βασίλισσα» και πολλά ακόμη.

Αφήστε το σχόλιό σας