Νότης Σφακιανάκης και Δέσποινα Βανδή ξανασμίγουν την καλλιτεχνική τους πορεία τον επόμενο Δεκέμβριο 15 έτη μετά την τελευταία τους συνάντηση!

Ήταν μία πληροφορία που συζητούνταν έντονα τους τελευταίους μήνες στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια. Νότης Σφακιανάκης και Δέσποινα Βανδή ξανασμίγουν στη σκηνή 15 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση και μάλιστα στο χώρο όπου ο «Notis» έγραψε ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα επί σειρά ετών.

Κατά το παρελθόν οι δύο καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί τρεις φορές, σε τρία συναπτά σχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 1997 στο «Teatro» και η επιτυχία των εμφανίσεων τούς οδήγησε στη συνέχεια, τη σεζόν 1997-1998, στο «Rex». Όπως ήταν φυσικό, την άνοιξη του 1998 το πρόγραμμά τους παρουσιάστηκε και στην «Πύλη Αξιού» στην «συμπρωτεύουσα».

Η μεγάλη επανένωση του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο στον οποίο ο πρώτος χάραξε το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα. Ο λόγος γίνεται βεβαίως για το «Έναστρον», βρισκόμενο στον αριθμό 178 της Λεωφόρου Πειραιώς.

Αρχικά, ο Νότης Σφακιανάκης βρέθηκε εκεί από το 2004 μέχρι και τα μέσα σχεδόν του 2009. Στη συνέχεια το νυχτερινό κέντρο λειτούργησε υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων και μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο χώρο διασκέδασης με τα υψηλότερα standards ακρόασης, θέασης και σύγχρονης αισθητικής, υπό την ονομασία «Ωδείον» και με το γνωστό καλλιτέχνη και πάλι στο τιμόνι του από τις αρχές του 2010.

Έπειτα, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ο χώρος μετονομάστηκε σε «Cosmos Stage» και υποδέχτηκε για 3 σεζόν το Γιάννη Πλούταρχο. Πριν ένα χρόνο είδαμε στη σκηνή του, ως «Οδός Πειραιώς 178», την Πέγκυ Ζήνα για περιορισμένες εμφανίσεις, ενώ λίγο μετά το ξεκίνημα του 2013 ως «Troika Club» έφερε τα πάνω-κάτω με τον Τζίμη Πανούση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η λαμπερή πρεμιέρα του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή αναμένεται να λάβει χώρα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της επίσημης σελίδας Notis Sfakianakis Official Page (notis.gr) στο Facebook, όπου μας ενημερώνει σχετικά για τη συνεργασία για της χρονιάς:

«Ο Νότης επιστρέφει στο αγαπημένο μας «στέκι» επί 6 συναπτά έτη (2004-2010), στο χώρο που είμαστε ἀάρρηκτα συναισθηματικά δεμένοι μαζί του, γνωστό ως «Έναστρον» (2004-2009) και «Ωδείον» (2010)!

Νύχτες μαγικές, όμορφες και έναστρες μας περιμένουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου και εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς πια μοιάζει να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία της Μεγάλης Πρεμιέρας!

Αναμφίβολα, πρόκειται για το σχήμα της χρονιάς, καθώς δίπλα του θα βρίσκεται η Δέσποινα Βανδή με την οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία άλλες 3 φορές όπως φαίνεται και από τις αφίσες παρακάτω.»

Νότης Σφακιανάκης & Δέσποινα Βανδή - παλιές αφίσες (Teatro - Rex - Πύλη Αξιού)
Οι αφίσες των παλαιότερων συνεργασίων Νότη Σφακιανάκη & Δέσποινας Βανδή.

Ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρουμε ότι το Δεκέμβριο του 2012 η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη στο καλλιτεχνικό στέκι του, το πάλαι ποτέ «Έναστρον», ήταν πιο κοντά από ποτέ καθώς είχε συμφωνηθεί να μεταφέρει εκεί το σχήμα με το οποίο βρισκόταν στην «Ιερά Οδό», λόγω κάποιων θεμάτων που ανέκυψαν. Ήμασταν από τους λίγους και από τους πρώτους σχετικά που δημοσιεύσαμε την είδηση (δείτε εδώ), όμως μετά από την πάροδο συζητήσεων επήλθε η λογική και συνεχίστηκαν κανονικά οι εμφανίσεις του τραγουδιστή στην «Ιερά Οδό». Μπορεί στη συνέχεια η είδηση να διαψεύστηκε ακόμη και από τον ίδιο αλλά ο νυχτερινός χώρος γνωρίζει πολύ καλά την εγκυρότητά της και το γεγονός ότι ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή του στην Πειραιώς.

Αφήστε το σχόλιό σας