Την είδαμε, την ακούσαμε και μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Νωαίνα κι είναι ένας αναγραμματισμός από το Ιωάννα όπως είπε κι η ίδια λίγο πριν τραγουδήσει μπροστά στους κριτές του XFactor.

Από την Ηρώ Τζημίκα

νωαίναΕίναι Κύπρια, συγκεκριμένα από την Λεμεσό, 28 χρονών και τραγουδάει από πολύ μικρή ηλικία. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς, με πολύ καλές θέσεις και φυσικά έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια, τόσο για την φωνή της όσο όμως και για την εμφάνισή της που είναι χαρακτηριστική.

Στην αρχή μας τρόμαξε στο video παρουσίασής της στο παιχνίδι, λέγοντάς ότι το όνομά της βγήκε από τα έγκατα του Άδη κι ότι ζει στο φεγγάρι. Όμως όσο την παρατηρούμε φαίνεται ότι πατάει καλά τα πόδια της στη Γη κι είναι ένα ευαίσθητο άτομο κι έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό της που την προβληματίζουν. Με μία λέξη ίσως τη χαρακτηρίζαμε «καλλιτεχνάρα».

Είναι αρκετά ενεργή στα social media και στο προσωπικό της κανάλι στο youtube (www.youtube.com/nwaina88) μπορείτε να ακούσετε cover γνωστών τραγουδιών, αλλά και να δείτε τη δική της ολοκληρωμένη δουλειά. Στο soundcloud έχει ανεβάσει τα τραγούδια από το EP που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες και τιτλοφορείται «Lady(s) Present(s). (https://soundcloud.com/by-nwaina)

Τα τελευταία 10 χρόνια μένει στο Λονδίνο όπου και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Brighton, Performance and visual arts. Παράλληλα με το τραγούδι όμως ασχολείται με το σωματικό θέατρο σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία.

Εδώ μπορείτε να την απολαύσετε ξανά σε αυτή τη μοναδική εμφάνισή της και παρακάτω να δείτε μερικά ακόμα video.

Ακούστε επίσης και δύο πιο παλιά τραγούδια, το «Κόκκινο Διώροφο Λεωφορείο» και το «Βασίλισσα Μιζέρια» σε μουσική και στίχους δικούς της:

Την ακούτε σε ένα πρόσφατο cover με τον νικητή του X Factor 2, Σταύρο Μιχαλακάκο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας