Ένα λογότυπο γίνεται πεδίο διαμάχης μεταξύ των Nirvana και του Marc Jacobs.

Τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου τους σε μπλουζάκια του σχεδιαστή.

Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J».

Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια.

Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Perry Ellis, όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Ellis.

Heaven T-shirt - Marc Jacobs

Οι Nirvana θεωρούν ότι το λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992.

Όμως μόλις τώρα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «TMZ».

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Kurt Cobain, ο οποίος πέθανε το 1994, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική της μπάντας και εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.

Μάλιστα ο Marc Jacobs κάνει αναφορά στην περιγραφή του T-shirt στο «Smells Like Teen Spirit», ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Nirvana.

Το «Smells Like Teen Spirit» κυκλοφόρησε το 1991 στον εμβληματικό δίσκο «Nevermind» και θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της rock, καθώς αντιπροσώπευσε μία ολόκληρη γενιά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας