Στο «Summer Nostos Festival» θα δώσει το παρών ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους «Ευγενείς Αλήτες».

Ο ροκ τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται με ανανεωμένο ήχο στη Σκηνή του Ξέφωτου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του «Summer Nostos Festival«, την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 22:00

Επιχειρώντας ένα «Restart», μία επανεκκίνηση, κινείται σε διαφορετικούς ήχους απ’ αυτούς που συνήθιζε, συστήνεται ξανά στο κοινό μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά του και τους νέους του συνεργάτες, την μπάντα «Ευγενείς Αλήτες». Έξι μουσικοί με ξεχωριστές φωνές, καθεμιά ιδιαίτερη και στο σύνολό τους εντυπωσιακές.

Το «Summer Nostos Festival» (SNFestival) διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το «Restart»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γράφει για το «Restart» του φετινού προγράμματος:

«Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα, μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα «Restart». Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, στις αρχές του χειμώνα που πέρασε, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

«Θα περάσει κι αυτό», «Αν μια φορά ρωτούσες» ,»Εισιτήριο» και τώρα το «Μαζί» είναι τα τέσσερα τραγούδια που ήδη ακούγονται στα ραδιόφωνα από το νέο μου άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε με την Καθημερινή το Πάσχα και έρχεται στα καταστήματα εμπλουτισμένο στα τέλη Ιουνίου.

Οι «Ευγενείς Αλήτες» είναι η νέα μου μπάντα. Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ανήσυχοι, ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής. Και ξεκινάμε μαζί το καλοκαιρινό μας ταξίδι με καράβια, αεροπλάνα και εκδρομικά πούλμαν.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε.»

Δείτε επίσης:
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου «Μαζί» με καινούριο τραγούδι

Νίκος Πορτοκάλογλου - Μαζί - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας