Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Nicki Minaj αποτελεί την κορυφαία femcee της γενιάς της.

Η Nicki Minaj κάνει τον απολογισμό της συνεισφοράς της στη rap μουσική.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου mixtape της, «Playtime Is Over», η «βασίλισσα της hip-hop» δημοσίευσε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στην οποία αναλογίζεται τον αντίκτυπό της στην pop κουλτούρα και στις υπόλοιπες γυναίκες στη hip-hop.

«Πριν από 12 χρόνια κυκλοφόρησαν το πρώτο μου mixtape», ξεκίνησε. «Έγραψα κάθε λέξη σε κάθε τραγούδι. Ήμουν τόσο υπερήφανη γι αυτό. Τελικά οι Barbz (σ.σ. οι θαυμαστές της) έβαφαν ροζ τα μαλλιά τους, έκαναν το ίδιο κούρεμα και φορούσαν αλυσίδες με το όνομα της Barbie. Έγιναν ξανά μόδα οι πολύχρωμες περούκες», περιέγραψε.

Στη συνέχεια η Nicki Minaj έκανε μνεία στις γυναίκες ράπερ που αναγνώρισαν ότι έχει αποτελέσει πρότυπο για εκείνες.

«Πάντοτε μιλούσα για τις επιρροές μου στις συνεντεύξεις μου», έγραψε. «Στις ημέρες μας είναι cool να υποκρινόμαστε ότι δεν έχουμε επηρεαστεί από άλλους καλλιτέχνες. Μπράβο σε εκείνες που ήταν αρκετά γενναίες και το έκαναν: Kash, Asian, Cuban, Saweetie, Meg, Malibu, YOUNG MA, Ms. Banks, Lady Leshurr κ.λπ. Καμία άλλη γυναίκα ράπερ (εκτός από την Trina) δε δημιούργησε ένα τραγούδι μαζί μου και δεν με συνεχάρη για τα επιτεύγματά μου στο Billboard», τόνισε.

Η Nicki Minaj υπογραμμίζει ωστόσο ότι ποτέ δεν σκέφτηκε ότι «ήταν υποχρεωμένες» να της αποδώσουν τα εύσημα ή να συνεργαστούν μαζί της. «Όπως και η Beyoncé δεν είναι υποχρεωμένη να συγχαρεί ή να συνεργαστεί με τη Normani κ.ά.», ανέφερε.

Η 36χρονη ράπερ φαίνεται επίσης πως άφησε αιχμές για την Cardi B, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι δεν γράφει μόνη της τα δικά της τραγούδια και πως τα τραγούδια μεταδίδονται στα ραδιόφωνα επί πληρωμή.

«Ποτέ δεν είχα καμπάνιες από ραδιοφωνικούς σταθμούς, influencers και blogs για να πάω το τραγούδι μου στο Νο. 1 όταν το “Anacoda” ήταν στο Νο. 2 στο Hot 100», συνέχισε. «Ποτέ δεν είχα μία ομάδα στο στούντιο θα γράφει τα τραγούδια για εμένα και για αυτό μεσολάβησε μεγάλο διάστημα μεταξύ των άλμπουμ μου», υπογράμμισε.

Αφού αποδοκίμασε τους επικριτές της, λέγοντας ότι «δεν έχουν παλέψει για τίποτα στη ζωή τους», η Nicki Minaj ολοκλήρωσε το κείμενό της ευχαριστώντας τους πιστούς θαυμαστές της για τη διαρκή υποστήριξή τους.

Αφήστε το σχόλιό σας