Ο Nick Cave και οι The Bad Seeds λανσάρουν τη νέα δισκογραφική δουλειά τους με μία μοναδική (κυριολεκτικά) κινηματογραφική προβολή.

Ο πολυπράγμων Nick Cave και οι χρόνιοι συνοδοιπόροι του, The Bad Seeds, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο υπερδραστήριος Αυστραλός μουσικός, δημιουργός, συγγραφέας και σεναριογράφος συμπορεύεται με την μπάντα από το 1983, ιδρύοντας το σχήμα των «Nick Cave and the Bad Seeds».

Μαζί έχουν εκδώσει περισσότερες από 20 δισκογραφικές δουλειές, προσμετρώντας και τις live, χωρίς όμως να υπολογίζονται όσες έφεραν αποκλειστικά το όνομα του Cave.

Με το δίσκο του «Skeleton Tree» ο Nick Cave και οι The Bad Seeds εξακολουθούν να μοιράζονται με τους ακροατές την εκφραστικότητά τους και την αντίληψή περί της (alternative) rock. Οι ηχογραφήσεις άρχισαν από το βρετανικό Brighton το 2014 για να καταλήξουν και να ολοκληρωθούν στο Παρίσι και στα στούντιο La Frette το 2015.

Tracklist

  1. Jesus Alone
  2. Rings of Saturn
  3. Girl in Amber
  4. Magneto
  5. Anthrocene
  6. I Need You
  7. Distant Sky
  8. Skeleton Tree

Το λανσάρισμα του «Skeleton Tree» θα συνοδεύσει ένα φιλμ σε σκηνοθεσία του Andrew Dominik (Chopper, Killing Them Softly) με τίτλο «One More Time With Feeling», το οποίο θα προβληθεί σε περισσότερες από 650 κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο για μία και μόνο φορά, το βράδυ (8/9) πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ (9/9).

Η αντίστοιχη εκδήλωση έχει διοργανωθεί και στην Αθήνα.

Το «Jesus Alone» είναι το single που φέρνει το πρώτο άκουσμα από το νέα δουλειά του Nick Cave και των The Bad Seeds:

Το λιτό και χαρακτηριστικό εξώφυλλο του «Skeleton Tree»:

Nick Cave & The Bad Seeds - Skeleton Tree (CD cover album 2016)

 

Αφήστε το σχόλιό σας