Νέο ρεκόρ για τους Beatles και το «Abbey Road»

-

Hit-Channel Listen Radio Live

Θρυλική επάνοδος στην κορυφή από τους Beatles.

Το εμβληματικό άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles επέστρεψε στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από σχεδόν μισό αιώνα, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ.

Το «Abbey Road» κατέκτησε ξανά την κορυφή χάρη σε μία επετειακή επανέκδοση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις από τις Apple Corps Ltd. / Capitol / Universal Music Enterprises με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του.

Η επετειακή επανέκδοση του «Abbey Road» περιλαμβάνει νέα masters των αρχικών τραγουδιών του δίσκου και επιπρόσθετο υλικό με 23 αδημοσίευτα κομμάτια από τις ηχογραφήσεις των Beatles στο στούντιο.

Το «Abbey Road» επανήλθε στην πρώτη θέση μετά από 49 χρόνια και 252 ημέρες, χρονικό διάστημα που συνιστά ρεκόρ στο επίσημο chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

To 11ο studio album των «σκαθαριών» κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου και διένυσε συνολικά 17 εβδομάδες στην πρώτη θέση του βρετανικού chart.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε πάλι στους Beatles και στο περίφημο άλμπουμ τους «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», το οποίο επέστρεψε στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από 49 χρόνια και 125 ημέρες.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το “Abbey Road” αντέχει μετά από όλα αυτά τα χρόνια, από την άλλη, όμως, είναι ένα τρελά cool άλμπουμ», δήλωσε ο Paul McCartney.

Το «Abbey Road» είναι επίσης ο δίσκος βινυλίου με τις υψηλότερες πωλήσεις στη βρετανική αγορά για την περασμένη εβδομάδα, καθώς σημείωσε πωλήσεις 9.000 αντιτύπων.

Αφήστε το σχόλιό σας