Μία συναυλία με γυναικεία πρόσωπα στον πυρήνα της θα δώσει η Νένα Βενετσάνου στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην Αίθουσα «Παρνασσός» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Νένα Βενετσάνου τραγουδά γι’ «Αυτές και Άλλες» γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των Μύθων, της Ιστορίας, των Αγώνων.

Γι’ αυτές και άλλες που κρατούν αδιόρατες ισορροπίες ανάμεσα στη φαντασίωση και στην πραγματικότητα, για γυναίκες που ζουν γύρω μας, μέσα μας και που αντιμάχονται την ίδια τους την υπόσταση.

Πρόκειται για μία συναυλία που έχει στον πυρήνα της γυναικεία πρόσωπα από την αρχαία τραγωδία, πρόσωπα της ποίησης και  τραγούδια αναφοράς στο φεμινιστικό κίνημα.

Η Νένα Βενετσάνου  από την αρχή της διαδρομής της, με συνείδηση της γυναικείας χειραφέτησης από τη δεκαετία του ‘80, υπηρετεί  συστηματικά μέσα από πολιτιστικές – πολιτικές δραστηριότητες και φεστιβάλ μουσικής το Γυναικείο Λόγο και παραμένει διεθνώς η καλλιτέχνις αναφοράς για το φεμινιστικό τραγούδι στην Ελλάδα.

Φέτος που κλείνουν τα σαράντα χρόνια 1977-2017 από το ψήφισμα του ΟΗΕ που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τα σπάνια τραγούδια από το «Κουτί της Πανδώρας», τη «Νέα Γη», τις «Πόλεις του Νότου», το «Καφέ Γκρέκο», το «Αγήρων Ήχος Θεάτρου» της Νένας Βενετσάνου και ποιητριών όπως Ζωή Καρέλλη, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Βικτωρία Θεοδώρου, Αιμιλία Δάφνη , Μυρτιώτισσα, Μαρία Πολυδούρη, Μπέτυ Κομνηνού, Στέλλα Χρυσουλάκη, Σοφοκλή, Ευριπίδη κ.ά. ηχούν αλλιώς και αντιστέκονται  στη νέα σκληρή εποχή.

Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσσικιάν.

Συντελεστές:
Κιθάρα: Κώστας Χατζόπουλος
Φυσαρμόνικες: Μάνος Αβαράκη
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Κρουστά: Σόλης Μπαρκί

Νένα Βενετσάνου – «Αυτές και Άλλες»
Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 20:30
Αίθουσα «Παρνασσός»

Αφήστε το σχόλιό σας