Ένας από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους συνθέτες της εποχής μας, ο James Horner, χάνει τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο μόλις 61ος ετών μουσικοσυνθέτης, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό τη Δευτέρα, κοντά στην Santa Barbara της California. Ο ίδιος είχε άδεια πιλότου κι αυτός βρισκόταν στο τιμόνι καθώς το μικρό αεροπλάνο του έπεσε σε μία απομονωμένη περιοχή.

Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από την συνεργάτιδά του, Siliva Patrycja μέσω του facebook της με τα εξής λόγια:

«A great tragedy has struck my family today, and I will not be around for a while. I would like some privacy and time to heal. We have lost an amazing person with a huge heart, and unbelievable talent. He died doing what he loved. Thank you for all your support and love and see you down the road. Love Sylvia.»

Έχει κερδίσει δύο φορές oscar για την μουσική του στον «Τιτανικό» με το «My heart will go on» αλλά και για το soundtrack της όλης ταινίας. Επίσης έχει βρεθεί προτεινόμενος κι άλλες φορές στην μεγάλη αυτή απονομή με τις συνθέσεις του για τα έργα, «A beautiful mind», «Apollo 13», «Braveheart».

Η καριέρα του άρχισε πίσω στο μακρινό 1978 αλλά απογειώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 να έχει γράψει μουσική στις ταινίες «Alien», Star trek», «Cocoon», «An American Tail», «The land before time». Από τα πιο πρόσφατα score του, οι περισσότεροι μπορεί να θυμάστε το «Avatar» και το «The Amazing Spider». Ενώ αν ταξιδέψουμε λίγα χρόνια πριν, το 2004 θα συγκινηθούμε με το υπέροχο soundtrack της ταινίας «Troy» (Τροία)

Αυτός ο άνθρωπος, άφησε πίσω του ολόκληρη κληρονομιά και οι μουσικές, οι μελωδίες και οι τρυφεροί του ήχοι θα μας συντροφεύουν λίγο πριν κοιμηθούμε και θα μας κάνουν να βουρκώνουμε ξανά και ξανά.

Αφήστε το σχόλιό σας