Θλίψη έχει σκορπίσει στη hip – hop μουσική η αιφνίδια απώλεια του Fredo Santana.

Ο ράπερ Fredo Santana πέθανε σε ηλικία 27 ετών, όπως αναφέρουν αρκετοί συνεργάτες και φίλοι του.

Το θάνατο του νεαρού ανακοίνωσαν ο συνάδελφός του Lil Durk και ο στενός συνεργάτης του Maxo Kream, μέσω Twitter και Instagram αντίστοιχα.

Γεννημένος ως Derrick Coleman, ο Fredo Santana έγινε έμβλημα για την drill μουσική σκηνή (είδος trap) του Σικάγου. Το 2012, υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο και χάραξε τη δική του διαδρομή ως ράπερ. Μέσα στην τελευταία πενταετία κυκλοφόρησε σχεδόν δώδεκα mixtapes και άλμπουμ.

Ο Santana αγωνιζόταν παράλληλα για την υγεία του, υποφέροντας από προβλήματα που σχετίζονταν με τη νεφρική ανεπάρκεια και τις επιληπτικές κρίσεις, τα οποία ίσως προκάλεσαν την κατάχρηση φαρμάκων, συνταγογραφημένων και μη.

Ο αδικοχαμένος ράπερ είχε καταγγείλει δημόσια το συνάδελφό του Russ, όταν είχε συνειδητοποιήσει την αχαλίνωτη κατάχρηση ναρκωτικών στο μουσικό είδος που εκπροσωπούσε, λέγοντας: «Μέχρι να πάψω να σκέφτομαι τους νεκρούς φίλους μου και το τραύμα που έχω περάσει στη ζωή μου, τότε θα σταματήσω.»

Ο Fredo Santana ήταν πατέρας ενός αγοριού οχτώ μηνών.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως το «TMZ» μεταδίδει ότι πέθανε ύστερα από επιληπτική κρίση που υπέστη το βράδυ της Παρασκευής (19/01) στο Λος Άντζελες.

Ο Drake είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που απέτισαν φόρο τιμής στον Santana, δημοσιεύοντας μία κοινή φωτογραφία τους στο Instagram:

Ο Fredo Santana είχε εμφανιστεί στο video clip του Καναδού ράπερ για το τραγούδι «We’re Going Home»:

Παλαιότερα είχε συνεργαστεί και με τον Kendrick Lamar:

Αφήστε το σχόλιό σας