Νέα μήνυση για το θάνατο του Prince

-

Η οικογένεια του Prince συνεχίζει την προσπάθεια για την απόδοση ευθυνών.

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του Prince εναντίον του γιατρού από τη Μινεσότα που είχε συνταγογραφήσει φάρμακα στον Αμερικανό καλλιτέχνη πριν από τον αδόκητο θάνατό του.

Στη μήνυση που υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της πολιτείας του Hennepin County, οι οικείοι του Prince ισχυρίζονται ότι ο Δρ. Michael Schulenberg και άλλα άτομα είχαν «την ευκαιρία και το καθήκον» κατά τις εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή ο μουσικός, «να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τον εθισμό του» και «να αποτρέψουν το θάνατό του».

«Απέτυχαν να το κάνουν », τονίζει η μήνυση.

Μετά το θάνατο του «Πρίγκιπα» στις 21 Απριλίου 2016 από ακούσια χρήση υπερβολικής δόσης φαρμάκων, ο Schulenberg παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι είχε συνταγογραφήσει το ισχυρό παυσίπονο οξυκωδόνη στο σωματοφύλακα του Prince, για να προστατεύσει την ταυτότητα του τραγουδιστή.

Στον Michael Schulenberg επιβλήθηκε αργότερα πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων.

Ωστόσο, ο θάνατος του Prince ήταν αποτέλεσμα υπερβολικά υψηλού επιπέδου φαιντανύλης στον  οργανισμό του. Παραμένει ασαφές ποιος του παρείχε την ουσία, καθώς η έρευνα δεν κατέληξε σε υπόπτους.

Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια του θανόντα καλλιτέχνη αξιώνει αποζημίωση άνω των 50.000 δολαρίων από τον Schulenberg, δήλωσε ο δικηγόρος John Goetz.

Τον Απρίλιο, κατατέθηκε μήνυση για θάνατο εξ αμελείας εναντίον του νοσοκομείου «Trinity Medical Center», στο Ιλινόις των ΗΠΑ, στο οποίο νοσηλεύθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ο Prince μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, τον Απρίλιο του 2016, έπειτα από ένα επεισόδιο υπερβολικής δόσης.

Μήνυση υποβλήθηκε και εναντίον δύο φαρμακείων στη Μινεσότα που ανήκουν στην αλυσίδα «Walgreens», με κατηγορία τη «χορήγηση ναρκωτικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων» άτυπους ιατρικούς σκοπούς.

 

Αφήστε το σχόλιό σας