Νέα δυνατότητα στο Spotify για να κάνεις mix τις playlist σου σαν DJ

The Future is now

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι DJ δεν είναι εύκολο. Η επιλογή των σωστών τραγουδιών και η ανάμειξή τους την σωστή στιγμή απαιτεί εμπειρία και υπομονή. Η τέχνη της ομαλής ανάμειξης δύο διαφορετικών μελωδιών σε ένα ενιαίο ρυθμό δεν είναι εύκολο πράγμα. Ούτε το να αφουγκραστείς το τι θέλει το κοινό και να βάλεις το κατάλληλο τραγούδι τη κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, από σήμερα, το Spotify εισήγαγε ένα νέο μαγικό εργαλείο που υπόσχεται να κάνει όλα αυτά τα πράγματα από μόνο του. Σας παρουσιάζουμε το Auto-DJ του Spotify.

Αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο στο Spotify για Desktop, με τη νέα λειτουργία να επιτρέπει, στον χρήστη να ακούσει ένα mix τραγουδιών που δημιουργείται αποκλειστικά από το Spotify. Επιλέγοντας τον καλύτερο συνδυασμό τραγουδιών, το Auto-DJ θα καθορίσει πότε είναι καλύτερο να μπει το νέο κομμάτι (συνήθως περίπου 16 beats πριν το εισάγει) και ανάλογα πώς θα βγάλει το προηγούμενο. Το νέο τραγούδι θα έρθει συνήθως ακριβώς πριν από το drop μιας μεγάλης φράσης και η ένταση του θα αυξηθεί αργά.

Νέα δυνατότητα στο Spotify για να κάνεις mix τις playlist σου σαν DJ

Δεδομένου ότι η νέα λειτουργία είναι αρκετά καινούργια, μπορείτε να την ακούσετε μόνο σε μια  Drum ‘n’ Bass playlist που μπορείτε να βρείτε εδώ. Ένα από τα θετικά είναι ότι οι μεταβάσεις δεν είναι προκαθορισμένες, ακόμα και αν το shuffle mode είναι ενεργοποιημένο, το Auto-DJ θα λειτουργήσει καλά.

Το Spotify πάει την εμπειρία ακρόασης σε ένα ανώτερο επίπεδο. Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, η εταιρία online streaming μουσικής μνημόνευσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρουσιάζοντας το Equalizer Smirnoff, ένα εργαλείο που δείχνει στον χρήστη μια ανάλυση των συνηθειών ακρόασης ανά φύλο, και στη συνέχεια προτείνει πιο ισορροπημένα playlist.

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη να αναλαμβάνει το mixing, μήπως αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε ρομπότ να παίζουν στα διάφορα φεστιβάλ; Για να είμαστε ρεαλιστές δεν το πιστεύουμε,  την ανθρώπινη αντίληψη και φαντασία στις αλλαγές δεν μπορεί να τις πετύχει κανένα ρομπότ.

Αφήστε το σχόλιό σας