Σε μία «Βαβέλ» όπου έχουν θέση όλες οι γλώσσες που μιλούν αληθινά περιηγείται η Νατάσσα Μποφίλιου.

Η Νατάσσα Μποφίλιου αντλεί δύναμη από το νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά της με γενικό τίτλο «Βαβέλ».

Ύστερα από τις «Πρώτες Λέξεις», όπου συνυπήρξε με το Σωκράτη Μάλαμα στους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και στις συνθέσεις του Θέμη Καραμουρατίδη, αλλά και τέσσερα χρόνια από το περίφημο «Οι Μέρες Του Φωτός», η καλλιτέχνιδα φέρνει κοντά μας τα καινούρια δείγματα του έργου της.

Όπως και στο «Οι Μέρες Του Φωτός», η Νατάσσα Μποφίλιου συναναστρέφεται ξανά με τις συνθέσεις του Θέμη Καραμουρατίδη και τους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο δίσκο της κοινής πορείας τους.

Η «Βαβέλ» είναι η σύγχρονη Αθήνα, όπως έχει διαμορφωθεί το 2016 και όσα διαδραματίστηκαν από το άλμπουμ «Οι Μέρες Του Φωτός» μετουσιώνονται σε νότες, λόγια και ερμηνείες σε ένα μουσικό κόσμο όπου έχουν θέση όλες οι γλώσσες που μιλούν αληθινά και ταυτόχρονα εναλλάσσονται έντεχνα, λαϊκά και δυτικά μουσικά στοιχεία.

Σε δύο τραγούδια της «Βαβέλ», το ομότιτλο και το «Ανταλλάγματα» συμμετέχει η χορωδία φίλων αποτελούμενη από τους Γιώτα  Νέγκα, Σπύρο Γραμμένο, Κώστα Τσίρκα, Νατάσσα Μποφίλιου και Θέμη Καραμουρατίδη.

Πριν την ηχογράφησή του, το άλμπουμ παρουσιάστηκε ζωντανά σε 10 επιτυχημένες παραστάσεις στο «Βοτανικός» και το καλοκαίρι θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Πλέον, η πολυαναμενόμενη δουλειά  της Νατάσσας Μποφίλιου, «Βαβέλ», είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία σε προνομιακή τιμή στην πλατφόρμα του iTunes και του Google Play, πριν την επίσημη κυκλοφορία την Τρίτη 21 Ιουνίου σε CD και στο μέλλον σε βινύλιο από τη Feelgood Records.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως και αποσπάσματα από τα τραγούδια θα βρείτε στην ιστοσελίδα: babelthealbum.com

Η «Βαβέλ» μέσα από τα λόγια των δημιουργών της

«Βαβέλ για μας σημαίνει όλη την πολυφωνία και την πολυχρωμία της εποχής. Στην προσπάθεια μας στην Αθήνα του 2016 να συνεννοηθούμε και να μιλήσουμε μια κοινή γλώσσα φέροντας ο καθένας τα προσωπικά του στοιχεία φτιάχτηκε κι αυτός ο δίσκος.

Η Βαβέλ μιλάει πολλές γλώσσες και διατρέχεται από πολλούς ανέμους. Άξονες της όμως είναι πάντα και μόνο δύο: η πόλη – πυρήνας μας όπως αντικατοπτρίζεται στο καθαρό παρόν. Κι η φιλία μας, που μέσα στα χρόνια έχει καταγραφεί ως αδιάρρηκτη συγγένεια.

Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται σε όλους αυτούς που επιμένουν να ζουν ελεύθεροι μέσα σ’ αυτήν τη πόλη και σαν κληρονομιά ν’ ανακαλύπτουν τον έρωτα, την τέχνη, την αγάπη, την ομορφιά, τον αγώνα. Σ’ αυτούς ποντάρουμε όλες μας τις ελπίδες. Αυτοί ξέρουν όλες τις μυστικές διαδρομές της πόλης, την πραγματική αιώνια ιστορία της. Αυτοί ξέρουν πως θα φέρουν το Φως ξανά στη Βαβέλ.»

Νατάσσα – Θέμης – Γεράσιμος

Οι τίτλοι των τραγουδιών

 1. Τα Δικά Μου Τραγούδια
 2. Άνθρωπος Του Κόσμου
 3. Η Ομορφιά Στην Αθήνα
 4. Hotel Vienna
 5. Αντιγόνη
 6. Βαβέλ
 7. Ο Αητός Της Αγάπης
 8. Δάκρυ
 9. Ανταλλάγματα
 10. Τα Μεθύσια
 11. Τα Επόμενα Φιλιά
 12. Οι Επιζώντες (Άλλη Μια Χρονιά)

Αφήστε το σχόλιό σας