Το εναρκτήριο και ιδιαίτερα συμβολικό τραγούδι της «Βαβέλ» συστήνει η Νατάσσα Μποφίλιου, για να συνοδέψει τις καλοκαιρινές παραστάσεις της.

Η Νατάσσα Μποφίλιου συνεχίζει το δισκογραφικό ταξίδι της «Βαβέλ» προτείνοντας στους ακροατές «τα δικά της τραγούδια».

Η «Βαβέλ» είναι η τελευταία δισκογραφική συνάθροιση τριών εκ των πιο χαρακτηριστικών φυσιογνωμιών της γενιάς και του ρεπερτορίου τους στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Η Νατάσσα Μποφίλιου έσμιξε για ξανά μετά τις «Μέρες Του Φωτός» με το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και το στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτου προκειμένου να ψηλαφίσουν όσα συμβαίνουν γύρω τους, όσα έχουν μεταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια και να τα μετατρέψουν στα «δικά τους τραγούδια».

Η «Βαβέλ», ο κορυφαίος δίσκος του 2016 όπως ανακηρύχθηκε στο Hit Channel, αντλεί έμπνευση από τον πολύβουο κόσμο της πραγματικότητας και ξεναγεί σε μία άλλη διάσταση με μία κοινή και ενιαία γλώσσα, αυτή της μουσικής, να αποκωδικοποιεί και να απαθανατίζει τις καταστάσεις.

Είτε με εξωστρέφεια και ζωηρές μελωδίες είτε με εξομολογητική τάση και αισθαντικούς ήχους, ο άρτιος δίσκος της «Βαβέλ» εναλλάσσει και εναρμονίζει έντεχνα, λαϊκά, δυτικά και παραδοσιακά μουσικά στοιχεία ώστε να ξετυλίξει αφοπλιστικά το νήμα δώδεκα ξεχωριστών ιστοριών που πηγάζουν από την καθημερινότητα, δώδεκα ιστοριών που ταυτίζονται με καθέναν από εμάς.

Έπειτα από «Τα Μεθύσια», το «Δάκρυ» και το ομώνυμο τραγούδι «Βαβέλ», η Νατάσα Μποφίλιου συστήνει το εναρκτήριο και ιδιαίτερα συμβολικό τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο «Τα Δικά Μου Τραγούδια».

Κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Νατάσσα Μποφίλιου - «Τα Δικά Μου Τραγούδια» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Σκονισμένα παπούτσια
σε δρόμους μεγάλους
ένα βήμα για μένα
εκατό για τους άλλους

Φέρνω βόλτα τα χέρια
πιάνω λέξεις στην τύχη
στα δικά μου τραγούδια
έτσι γράφονται οι στίχοι

Δανεικό πανωφόρι
φαρδύ και μοιραίο.
εαυτέ μου προχώρει
να βρεις το σπουδαίο.

Βγαίνω νύχτα στην πόλη
με κεφάλι σκυμμένο
μια στροφή όλη κι όλη
σε τραγούδι κλεμμένο

Κάθε λέξη που βρίσκω
στο χαρτί μου μολύβι
για να βγάλω σε δίσκο
όσα ο κόσμος μου κρύβει

Κάθε λέξη καινούργια
κι ένα νόημα σβήνει
για να γίνουν τραγούδια
όσα ο κόσμος μου αφήνει

Σκορπισμένα παιχνίδια
σ’ ενήλικα χρόνια
δάκρυα από κρεμμύδια
κι εραστές σε χαρτόνια

Πλαστικά τα λουλούδια
χαρτονένιοι οι τοίχοι
στα δικά μου τραγούδια
έτσι γράφονται οι στίχοι

«Τα Δικά Μου Τραγούδια» έρχονται να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή περιοδεία της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ανά την Ελλάδα, έπειτα από τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρου και πόλεις του εξωτερικού όπως το Λονδίνο.

Η περιοδεία θα ρίξει αυλαία πανηγυρικά με δύο συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας