Συνεχίζεται η πτώση της τηλεθέασης για τα MTV VMA

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,975ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μικρότερη τηλεθέαση, αλλά πολύ μεγαλύτερη ψηφιακή αλληλεπίδραση κατέγραψαν τα MTV VMA 2018 σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η τηλεθέαση των MTV Video Music Awards σημείωσε πτώση για ακόμη μία χρονιά, όμως αυτή τη φορά συγκρατημένη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nielsen, την 35η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων του MTV παρακολούθησαν, το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου, 5,23 εκατομμύρια τηλεθεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η περσινή διοργάνωση μέτρησε 5,68 εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές. Το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο κατάφερε για πρώτη χρονιά να μειώσει το ρυθμό πτώσης που γνωρίζει η τηλεθέαση των MTV VMA κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το 2015, τα βραβεία παρακολούθησαν 9,8 εκατομμύρια Αμερικανοί και το 2011, καταγράφηκε τηλεθέαση – ρεκόρ με 12,4 εκατομμύρια άτομα που είχαν συντονιστεί στους δέκτες τους.

Φέτος, η τελετή απονομής των MTV VMA μετακινήθηκε από Κυριακή σε Δευτέρα, καθότι θεωρείται μία ημέρα με καλύτερες επιδόσεις για το σταθμό, ενώ διεξήχθη μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, επειδή στα μέσα Αυγούστου υπάρχει λιγότερος τηλεοπτικός ανταγωνισμός.

Συγχρόνως, παρατηρήθηκε αύξηση στην ψηφιακή αλληλεπίδραση του κοινού με τα MTV Video Music Awards.

Το MTV εκτιμά ότι τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της Δευτέρας (20/08), πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά περίπου 141,6 εκατομμύρια streams περιεχομένου που σχετιζόταν με τη διοργάνωση. Το αντίστοιχο νούμερο ανερχόταν πέρυσι στα 76 εκατομμύρια streams.

Ωστόσο, το MTV αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ακόμα πόσα άτομα παρακολούθησαν διαδικτυακά την τελετή απονομής μέσω της εφαρμογής του.

Τα νούμερα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το κανάλι, καθώς αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το νεαρότερο ηλικιακά κοινό την έννοια «τηλεόραση» στην ψηφιακή εποχή.

 

Αφήστε το σχόλιό σας