Το «Mr. Bully» είναι η αντίδραση των μαθητών κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying.

Στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων Ενάντια στην Οποιαδήποτε Μορφή Βίας, «Stop Bullying School Band Contest Festival, που διοργάνωσαν πέρυσι οι Εκδόσεις Άγκυρα, μαθητές από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ευαισθητοποιήθηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν ένα τραγούδι με τίτλο «Mr. Bully» για να αντιδράσουν, μέσα από τη μουσική, κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Το τραγούδι αυτό κέρδισε τελικά το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ και λόγω της μεγάλης του επιτυχίας, ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί τώρα από τη Feelgood Records.

Σκοπός είναι να μεταδοθεί στα ελληνικά ραδιόφωνα και να μεταδώσει ένα μήνυμα ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η μαθήτρια Γυμνασίου Καλέργη Έλενα, που έγραψε τους στίχους του τραγουδιού, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο λόγος που γράφτηκε το τραγούδι “Μr. Bully” είναι γιατί σχεδόν πάντα, αντιμετωπίζουμε το θύμα με συμπόνια -κάτι που δεν είναι λάθος- μα τιμωρούμε το θύτη και δεν προσπαθούμε να τον καταλάβουμε», λέει.

«Μέσα από τους στίχους μου ελπίζω να ενέπνευσα πολλούς γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν και τις δύο πλευρές με τον ίδιο τρόπο γιατί πιθανότατα και οι δύο πλευρές υποφέρουν. Όταν άκουσα τα παιδιά να ερμηνεύουν τους στίχους του τραγουδιού μου ένα τεράστιο κύμα από συναισθήματα με κατέκλυσε: συγκινήθηκα πολύ και ευχαριστήθηκα που στο τέλος έβλεπα, εκτός από το συγκρότημά μας , και τον κόσμο να το απολαμβάνει», περιγράφει.

«Μόλις ακούστηκε το “Mr. Bully” απ’ τα μεγάφωνα, ήταν το πιο ωραίο συναίσθημα στον κόσμο. Ήταν η ανταμοιβή για όλη τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει. Ήταν η επιτυχία», συμπληρώνει.

Αφήστε το σχόλιό σας