Αυλαία στο υπαρξιακό -καθόλου μα καθόλου- δράμα ρίχνει ο Πάνος Μουζουράκης, κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους σαν άλλος Δον Κιχώτης στην καρδιά της νυχτερινής Αθήνας.

Ο Πάνος Μουζουράκης ολοκληρώνει τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στο «Άνοδος Live Stage» με δύο τελευταίες παραστάσεις, την Παρασκευή 19 και 26 Ιανουαρίου.

Ο Πάνος Μουζουράκης είναι entertainer. Είναι περίπτωση πολυτάλαντου καλλιτέχνη. Ή καλύτερη είναι περίπτωση σκέτο με όλη τη σημασία της λέξης. Μουσικός, δημιουργός, ηθοποιός, σπάνιος ερμηνευτής, όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να σε οδηγήσουν σε υπαρξιακά δράματα από τα παιδικά σου χρόνια μέχρι σήμερα.

Πάνω – κάτω λοιπόν αυτή είναι η αφετηρία του φετινού προγράμματος του Πάνου Μουζουράκη στο «Άνοδος Live Stage».

Στήθηκε ένα πάρτι, όπως αυτά τα παλιά που κάναμε στα σπίτια μας, αυτά που χορεύαμε, γελάγαμε και φλερτάραμε χορεύοντας μπλουζ. Αυτά που έλυναν ή έμπλεκαν ακόμα περισσότερο τα γκομενικά μας, αυτά που οι φίλοι άκουγαν το εσώψυχα μας και την μπουρδολογία μας. Αυτά που ο καθένας είχε την παραγγελιά του και πεταγόμασταν με ευκολία από τον Elvis στον Ζαμπέτα και από τον Σαββόπουλο στους Supertramp.

Ένα πρόγραμμα που θα σας λύσει όλα σας τα θέματα και θα σας δημιουργήσει καινούρια. Βασικός υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Πάνος Μουζουράκης και τα τραγούδια του, αλλά όχι μόνο. Και κάποια από αυτά που αγάπησε. Και κάποια από αυτά που τον μεγάλωσαν. Και κάποια από αυτά που ζήλεψε που τα λένε άλλοι. Και κάποια που δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα τα έλεγε. Και κάποια που απλώς εξυπηρετούν το πρόγραμμα, του αρέσουν και δεν υπάρχει άλλος λόγος που θα τα πει.

Ο Πάνος Μουζουράκης σκιαγραφεί
το πορτρέτο της ζωής του σε α’ πρόσωπο

Και όπως είναι φυσικό στο πάρτι φωνάζουμε και φίλους.

Ο Πάνος λοιπόν προσκαλεί τον Ζήση Ρούμπο. Πριν την πρόσκληση βέβαια έκαναν μερικές σύντομες συνεδρίες για να δουν με ποια από τα θέματα του Πάνου θα ασχοληθούν. Και αφού κατέληξαν στα βασικά ο Ζήσης ξεκίνησε να γράφει κείμενα σαν το alter ego του Πάνου και να στήνει τις εικόνες που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια.

Περίπτωση σπάνιου μουσικού και ο φετινός guest καλεσμένος του Πάνου Μουζουράκη, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Μιχάλης Παούρης.

Εντάξει, ωραίο πάρτι θα ήταν αυτό χωρίς κορίτσια! Αλλά δεν είναι χωρίς. Έχει ένα κορίτσι για να μαλώσουν όλα τα αγόρια ποιος θα την κλέψει. Η Μυρτώ Ναούμ, σπουδαγμένο κορίτσι, πέρασε και από το Berklee, πέρασε και από το «The Voice» και κατέληξε στα χέρια του Πάνου Μουζουράκη. Μετά τραγούδησε «Βαριέμαι» και αυτό μπορεί να άσχετος συνειρμός, μπορεί και όχι.

Ένα κείμενο μέχρι εδώ μπορεί να μεταφέρει στο χαρτί το τι είναι ο «Δον Παναγιώτης» και τα όνειρά του. Τα υπόλοιπα επί σκηνής για δύο τελευταίες παραστάσεις!

Ο «Τζεντάι» Πάνος Μουζουράκης αρπάζει το «Φωτόσπαθο»

Πάνος Μουζουράκης - Φωτόσπαθο (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας