Τα μουσικά ντοκιμαντέρ έχουν έρθει στο επίκεντρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας σε μεγαλύτερο βαθμό από ποτέ.

Καθώς το Netflix, το Amazon και άλλες υπηρεσίες streaming συνεχίζουν να συγκεντρώνουν περιεχόμενο, πολλές νέες ταινίες επικεντρωμένες στη μουσική, σε αστέρια της pop και στους σπουδαίους της βιομηχανίας αποκτούν μεγαλύτερο κοινό και εισέρχονται στην κούρσα των βραβείων.

Τα τελευταία χρόνια τα ντοκιμαντέρ για τη μουσική έχουν εξελιχθεί πλήρως.

Κάποτε ήταν ιστορίες που ενδιέφεραν εξειδικευμένο κοινό, αλλά πρόσφατα ένας αριθμός μουσικών ντοκιμαντέρ θριάμβευσε εισπρακτικά και βραβεύτηκε με Όσκαρ (Searching for Sugar Man, 20 Feet From Stardom, Amy), αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού «The Hollywood Reporter».

Το 2017 με την έκρηξη των υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix και το αυξημένο ενδιαφέρον για βίντεο του Apple Music τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ με θέματα είδωλα της pop σκηνής του παρελθόντος και το παρόντος, διάσημους και άσημους μουσικούς παραγωγούς, έχουν περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ.

Mε το «Gaga: Five Foot Two», η Lady Gaga μοιράζεται και αποτυπώνει στο φακό τη χρόνια μάχη που δίνει με την ινομυαλγία και τον πόνο που της προκαλεί. Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία ευαίσθητη ματιά σε μία από τις πιο σημαντικές περιόδους στην καριέρα της διάσημης τραγουδίστριας έως τώρα και παρέχει στους θεατές αφιλτράριστες παρασκηνιακές σκηνές.

Η Demi Lovato πραγματοποιεί στο «Simple Complicated» την πιο ειλικρινή εξομολόγηση για τον εθισμό στην κοκαΐνη και τη χρήση ναρκωτικών από την τρυφερή ηλικία των εφτά ετών.

Η 25χρονη Αμερικανίδα με ειλικρίνεια για τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την αποτοξίνωση, για το πώς οι φίλοι και η οικογένειά της τη βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα, γα την αγάπη που εξακολουθεί να έχει για τον πρώην της Wilmer Valderrama και πώς η γυμναστική τη βοηθά να μένει νηφάλια.

Το «Long Strange Trip» είναι μία τετράωρη ματιά στο επικό αμερικανικό ταξίδι των Grateful Dead που αποκτήθηκε από την Amazon πριν από την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ «Sundance».

Ο Amir Bar-Lev χρειάστηκε 11 χρόνια να ολοκληρώσει το project και το ντοκιμαντέρ δε θα ήταν γεγονός αν ο υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής, Martin Scorsese δεν συναντούσε τον ντράμερ του συγκροτήματος Bill Kreutzmann σε ένα πάρτι.

To «Can’t Stop Won’t Stop: A Bad Boy Story» παρουσιάζει τα πάνω και τα κάτω του Sean Comps ή άλλιώς του ράπερ, επιχειρηματία και ιδρυτή της Bad Boy Records, Diddy.

«Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives», είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του μουσικού παραγωγού, στον οποίο πολλοί διάσημοι τραγουδιστές οφείλουν την καριέρα τους, από τον Bruce Springstenn έως τον Carlos Santana, την Alicia Keys και την Kelly Clarkson.

Ο Clive Davis θεωρείται ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχημένη καριέρα της Whitney Houston με την οποία είχε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Ο Chris Parker, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, δήλωσε στο «Hollywood Reporter»: «Υπάρχουν περισσότερες αγορές για τις ταινίες μη μυθοπλασίας, το κοινό είναι πιο δεκτικό και τα στυλ της αφήγησης είναι πιο καινοτόμα και κινηματογραφικά τώρα – νομίζω ότι τα μουσικά ντοκιμαντέρ είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της κίνησης».

Διαβάστε ακόμα:
Το «Gaga: Five Foot Two» της Lady Gaga
προτείνεται για υποψηφιότητα στα Βραβεία Oscar

Lady Gaga - Five Foot Two (official trailer) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας