Ο επιτυχημένος δισκογραφικός παραγωγός David Foster θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο ετήσιο γκαλά του Μουσείου Βραβείων Grammy.

Το Μουσείο Βραβείων Grammy στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α. θα τιμήσει τον Καναδό μουσικό, δισκογραφικό παραγωγό, συνθέτη, τραγουδοποιό και ενορχηστρωτή David Foster, στη διάρκεια του τρίτου ετήσιου γκαλά που διοργανώνει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στον David Foster θα απονεμηθεί το βραβείο «Αρχιτέκτονες της Μουσικής» σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην τέχνη.

Ο Foster έχει βραβευθεί 16 φορές με Grammy, μεταξύ άλλων για τις συνεργασίες του με τη Whitney Houston, την Barbra Streisand, τους Earth, Wind & Fire, τον Michael Bublé και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Έχει δουλέψει επιπλέον μαζί τους Alice Cooper, Christina Aguilera, Andrea Bocelli, Céline Dion, Jennifer Lopez, Rod Stewart, Donna Summer, Madonna και Mary J. Blige.

Μία από τις τελευταίες συμπράξεις του είναι αυτή με την Carla Bruni στον επερχόμενο δίσκο της «French Touch», ενώ από το 2012 έως το 2016 διατελούσε διευθυντής της δισκογραφικής εταιρίας Verve Records.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τιμήσουμε ένα τόσο ισχυρό ταλέντο και μία προσωπικότητα της μουσικής, όπως ο David Foster στην πρώτη μας μεγάλη εκδήλωση από την ενοποίηση του Μουσείου Grammy και του Ιδρύματος Grammy», δήλωσε ο Scott Goldman, ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου.

«Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να στρέψουμε τους προβολείς στο επιδραστικό έργο του», σημείωσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας