Οι Μορφές έχουν συλλέξει στη συντροφιά τους έναν ιδιόμορφο μουσικό πλουραλισμό. Το πρωτότυπο εγχείρημά τους ενσωματώνει όλες τις εμπειρίες των μελών τους.

Οι Μορφές ξεκίνησαν σαν ιδέα στις αρχές του 2015 από την Σάσσυ Τσεντούρου, ίσως την πιο σημαντική γυναικεία μορφή των τελευταίων 10 ετών στον χώρο του λαϊκό-δημοτικού τραγουδιού, μια και είναι η μοναδική γυναίκα σολίστ στο κλαρίνο.

Με συνεργασίες που εκτείνονται απ’ τον Βασίλη Σαλέα, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο έως τους πειραματισμούς με τζαζ σχήματα και Djs της Deep House, η Σάσσυ, που κατάγεται από την Πάτρα, αποφάσισε να προτείνει σε τρεις καλές της φίλες και εξαιρετικές μουσικούς να φτιάξουν ένα γκρουπ αποκλειστικά γυναικείο, το πρώτο στο είδος του, που θα κινείται στον χώρο του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, ενσωματώνοντας όμως όλες τις εμπειρίες που έχουν όλες οι κοπέλες απ’ όλα τα είδη μουσικής, με τα οποία έχουν ασχοληθεί.

Η καλή της φίλη Ντίνα Πετρίδη, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί της επί σκηνής, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή της να δημιουργήσουν ένα γυναικείο συγκρότημα.

Σύντομα προστέθηκε στην παρέα η Δανάη Μπούτση από τη Λειβαδιά, ένα εξαιρετικό ταλέντο στο βιολί και στο ούτι, που σαν session μουσικός έχει εμφανιστεί σε έντεχνες και λαϊκές σκηνές.

Η τέταρτη της παρέας ήρθε να προστεθεί στο γκρουπ στα μέσα του καλοκαιριού και είναι η Αλίνα Μαρίνη, δεξιοτέχνης στα κρουστά και ίσως το πιο γνωστό τουμπερλέκι της αθηναϊκής νύχτας, με πιο πρόσφατη συνεργασία αυτή με τον Γιώργο Μαζωνάκη στο video clip του ενώ ως μέλος της μπάντας των Stavento ήταν μαζί τους στην καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Μετά τις πρόβες άρχισαν οι ηχογραφήσεις και τα δύο πρώτα τους τραγούδια είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν με διανομή από την Minos – EMI.

Πρόκειται για σύγχρονες εκτελέσεις δύο παραδοσιακών τραγουδιών: Το πρώτο είναι το «ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΚΛΕΨΑ» των Βαγγέλη Φιλίππου και Γιώργου Πια και το δεύτερο είναι «Ο ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ» των Κώστα Σούκα και Λάκη Τσώλη. Τις επιμελήθηκε ενορχηστρωτικά ο Διονύσης Σταματόπουλος (Dr. Stam), γνωστός απ’ τις συνεργασίες του με την Demy, τον Πάνο Κιάμο, τους Goin’ Through και πιο πρόσφατα τον Ηλία Βρεττό, ενώ ο Μιχάλης Παπαθανασίου των Goin’ Through ανέλαβε τις τελικές μίξεις και επιμελήθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτο τραγούδι για τα ραδιόφωνα είναι το «Τον ήλιο έκλεψα» ενώ το video clip ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει αρχές Νοεμβρίου.
Καλή ακρόαση!

(Δελτίο Τύπου)

  • «Τον Ήλιο Έκλεψα»:

  • «Ο Περιβολάρης»:

Αφήστε το σχόλιό σας