«Έλα μαζί μου, έχει θέση», προσκαλεί η Μιρέλα Πάχου σμίγοντας μαζί τους Γιάννη Κότσιρα και Μίλτο Πασχαλίδη σε μία ευχάριστη διαδρομή.

Η πολυτάλαντη ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και ακορντεονίστρια Μιρέλα Πάχου καταθέτει το νέο καλλιτεχνικό βήμα της, διαθέτοντας την απρόσμενη συμβολή δύο αγαπημένων φωνών.

Στο καινούριο τραγούδι της η Μιρέλα Πάχου περιγράφει μέσω ενός ευφάνταστου πρίσματος τη ζωή της πιο… «παράξενης» νομαδικής φυλής που υπάρχει, αυτή των (πάσης φύσεως και τέχνης) καλλιτεχνών.

Η μόνιμη περιπέτεια που βιώνουν ανάμεσα σε ατέλειωτες εμφανίσεις, ασταμάτητες πρόβες και αναρίθμητα ταξίδια σε αεροπλάνα, πλοία και βανάκια, καθώς τριγυρνούν σαν «Νομάδες» σε κάθε γωνία της χώρας ώστε να έρθουν κοντά με το κοινό, είναι ο κεντρικός άξονας ενός μελωδικού τραγουδιού με αυξημένη καλοκαιρινή διάθεση.

Συνοδοιπόροι της Μιρέλας Πάχου στο δικό της ταξίδι στον κόσμο της δισκογραφίας στέκονται δύο από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς τους, με τους οποίους έχει την τύχη να συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης ανταποκρίνονται μετά χαράς στο κάλεσμα και συνδράμουν με τις δυνάμεις τους στους «Νομάδες». Η ευδιαθεσία και των τριών τραγουδιστών είναι έκδηλη και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στο video clip που ανέλαβε ο Σπύρος Στεριώτης, καλώντας να απολαύσουμε μαζί τους μία διαδρομή γεμάτη ευχάριστη περιπέτεια.

Τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ιδιοχείρως η Μιρέλα Πάχου, ενώ η ενορχήστρωση, ο προγραμματισμός και η παραγωγή έχουν την επιμέλεια του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.

Κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Μιρέλα Πάχου ft. Γιάννης Κότσιρας & Μίλτος Πασχαλίδης - «Νομάδες» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Αυτή η φυλή, η πιο παράξενη απ’ όλες
Που ταξιδεύει με ηχεία και κονσόλες
Δυο ώρες ύπνου όλες κι όλες

Σε άλλα μέρη ξενυχτούν, αλλού ξυπνάνε
Τα πάντα γύρω είναι κλειστά όταν πεινάνε
Σαν τους νομάδες τριγυρνάνε

Έλα μαζί μου, έχει θέση
Θα στριμωχτούμε στο βανάκι εγώ στη μέση
Βάλε στην άκρη την κιθάρα
Πάρε μαζί σου να ‘χεις μπόλικα τσιγάρα
Μήπως δε βρεις στου πουθενά τη μέση
Έλα μαζί μου έχει θέση

Καφές στο χέρι, μυστικά και ιστορίες
Νότες και ήχοι που κυλούν στις αρτηρίες
Τερματικοί κι αφετηρίες

Ώρες πολλές στην εθνική κι όποιος αντέξει
Την πρόβα ήχου θα την κάνουμε στις έξι
Καν’το σταυρό σου να μη βρέξει

Έλα μαζί μου, έχει θέση
Θα στριμωχτούμε στο βανάκι εγώ στη μέση
Βάλε στην άκρη την κιθάρα
Πάρε μαζί σου να ‘χεις μπόλικα τσιγάρα
Μήπως δε βρεις στου πουθενά τη μέση
Έλα μαζί μου, έχει θέση

Το φετινό καλοκαίρι, η Μιρέλα Πάχου συνοδεύει το Γιάννη Κότσιρα στην καλοκαιρινή περιοδεία του σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στις 3 Ιουλίου, το… καραβάνι των «Νομάδων» θα κάνει στάση στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά για μία μοναδική συναυλία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας